Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ο αριθμός των ατόμων που νοσούν ανέρχεται πλέον σε 73.
Υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών
Μετά και τη δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μέσα σε δύο ημέρες, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων:
Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν κλειστά για τέσσερις εβδομάδες.
Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες.
Δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Ακυρώνονται τα συνέδρια για τέσσερις εβδομάδες.
Η εφαρμογή των μέτρων ισχύει από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου.
Δεν κλείνουν όλα τα σχολεία
Παράλληλα, δεν αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, αλλά, όπως είπε θα κλείνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο και θα επανεξεταστούν πριν λήξει η περίοδος ισχύος τους.
Επτά νέα κρούσματα
Εν τω μεταξύ, ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επτά νέα κρούσματα του κοροναϊού, σημειώνοντας ότι τα έξι από αυτά συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα.
Για το ένα καινούργιο κρούσμα που δεν συνδέεται με ήδη διαγνωσμένους ασθενείς, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση, συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.
Συνολικά, στη χώρα έχουν εντοπιστεί 73 άτομα που νοσούν με κοροναϊό.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Το παιχνίδι της Αρίνα Σαμπαλένκα με τον Νικ Κύργιο γκρέμισε όσα έχτισε η ιστορική νίκη της Μπίλι Τζιν Κινγκ απέναντι στον Μπόμπι Ριγκς: Την ανάγκη για ισότητα - Η επί δεκαετίες μάχη των γυναικών για ίσες αμοιβές στο τένις.
Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη περνάει τις διακοπές του ο Κωνσταντίνος Καρέτσας και με την ευκαιρία δώρισε μια φανέλα του από την Εθνική Ελλάδας σε εκκλησία της Μενεμένης.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε ακόμη ένα ιστορικό ορόσημο, καθώς έγινε ο παίκτης που συμπλήρωσε γρηγορότερα από κάθε άλλον 1.300 επίσημους αγώνες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως επιβεβαιώθηκε από την IFFHS
Σε ΜΜΕ της Ιταλίας υπάρχει σενάριο για τη Ρόμα και τον Μοχάμεντ Σαλάχ σε σχέση με πιθανό μεταγραφικό ενδιαφέρον-επιστροφή του Αιγύπτιου σταρ στη Ρώμη, παρά το γεγονός ότι ανήκει στη Λίβερπουλ