Κορονοϊός: Οι κάνονες που πρέπει να ακολουθούν πιστά όσοι ταξιδεύουν
Δώστε περισσότερη έμφαση στα παρακάτω
Ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη θεωρείται μέτριος, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Συνιστάται να αποφύγετε το ταξίδι προς περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχιζόμενη μετάδοση COVID-19, – https://www.ecdc.europa.eu/en/areas-presumed-ongoing-community-transmission-2019-ncov– αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Έως σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο.
Αν ταξιδεύετε προς περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχιζόμενη μετάδοση COVID-19 συνιστάται :
- Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
- Να αποφύγετε την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρευμένο κρέας).
- Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας σε περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχιζόμενη μετάδοση COVID-19 συνιστάται :
- Να αναβάλετε το ταξίδι σας ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
- Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
- Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
Μετά την επιστροφή από περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχιζόμενη μετάδοση COVID-19 συνιστάται :
- Να παρακολουθήσετε την υγείας σας για 14 ημέρες.
- Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να γίνει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (210-521200, 210-5212054).
Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν. Συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες πριν και μετά το ταξίδι να ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ (210-521200, 210-5212054) για την εξέλιξη της νόσου και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
- «Πάμε μια βόλτα;»: Την Κυριακή έρχεται το β’ μέρος του αφιερώματος στον Λάκη Λαζόπουλο
- Άγρια κόντρα και ξέσπασμα Δουδωνή κατά Κωνστατοπούλου για τις ανεξάρτητες αρχές στη Βουλή: «Υπηρετείτε σχέδιο»
- Ινδός δισεκατομμυριούχος προσφέρεται να σώσει τους αδέσποτους «ιπποποτάμους του Εσκομπάρ»
- ΠΑΣΟΚ: Ήξερε η κυβέρνηση για την ενέργεια των ισραηλινών σκαφών στο Global Sumud Flotilla;
- Αντετοκούνμπο: «Το 2027 ξανά στην Εθνική – Θέλω ένα ακόμη πρωτάθλημα ΝΒΑ»
- Νέα αποχή των δικαστικών υπαλλήλων: «Δεν μπορεί να εξαρτάται από την τύχη αν θα γυρίσουμε στα παιδιά μας»


