Φακές με μανιτάρια και κοτόπουλο
Προσθέτουμε μερικούς κύβους γλυκειάς κρητικής γραβιέρας και απογειώνουμε το πιάτο μας.
Προετοιμασία 10’, Βράσιμο 20’
Υλικά (για 4 μερίδες)
350 γρ. φακές
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι χοντροκομμένα (μπορούν να αντικατασταθούν με ξερά αν δεν έχουμε φρέσκα. Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα χρησιμοποιούμε)
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. ψητό στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, σε κύβους
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε άφθονο, ελαφρώς αλατισμένο, νερό, μαζί με το φύλλο δάφνης. Τις στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις έχει ζεσταθεί, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε καθαρίσει με ένα νοτισμένο πανί. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον μαϊντανό και τα μυρώνια και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε τις φακές σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα μανιτάρια με τον ζωμό τους από το τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τυρί, την κρέμα μπαλσάμικο, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα μυρώνια και ανακατεύουμε.
Τρώγεται ζεστό ή κρύο.
Πηγή : Γευσιγνώστης
- Κούβα: Η Τζαμάικα τερματίζει πρόγραμμα συνεργασίας στον τομέα της υγείας
- Ιράν: Σχεδόν 6 στους 10 Γερμανούς καταδικάζουν την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Βραζιλία: 8 νεκροί και 4 αγνοούμενοι στην κατάρρευση οίκου ευγηρίας
- Ιράν: Εχουμε βυθίσει «πάνω από τριάντα πλοία» του, ισχυρίζεται αμερικανός ναύαρχος
- Πύραυλοι του Ιράν πλήττουν το Ισραήλ – Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ και ως την Ιερουσαλήμ
- Κούβα: Είναι «ζήτημα χρόνου», λέει ο Τραμπ – Αναφορά σε σχέδιο αφού «τελειώσει» με το Ιράν
