Ισπανία: Νέα διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον σταθμό Σαντς της Βαρκελώνης
Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελώνης, εκφράζοντας την εναντίωσή τους, καθώς πριν από έναν και πλέον μήνα, ένα ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε σκληρές ποινές φυλάκισης κατά των ηγετών του αποσχιστικού κινήματος στην Καταλονία.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον σταθμό Σαντς της Βαρκελώνης, με μερικούς από αυτούς να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ μερικοί άλλοι συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, υπακούοντας σε κάλεσμα της αποσχιστικής ομάδας (CDR) που κάλεσε τους διαδηλωτές να εμφανιστούν σε εννέα σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Βαρκελώνη, ελπίζοντας ότι θα προκληθεί αυτό, που περιέγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως μία «συνολική κατάληψη» των σιδηροδρομικών σταθμών.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η διαμαρτυρία περιορίστηκε σε έναν μόνο σιδηροδρομικό σταθμό και οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν μετά από περίπου μία ώρα, συμμετέχοντας σε μία μεγαλύτερη ομάδα διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον σταθμό.
Μερικοί από τους διαδηλωτές αυτούς κρατούσαν αποσχιστικές σημαίες.
- Ψαλιδίζει τον πήχη της ανάπτυξης η Τράπεζα της Ελλάδος – Οι πρώτες ανησυχίες λόγω πολέμου
- Η στιγμή του ιρανικού πλήγματος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (βίντεο)
- Δουδωνής από Στύψη: Δεν μπορούν να αφήσουν την κτηνοτροφία να πεθάνει – Περιμένω απαντήσεις στις 6 προτάσεις για τον αφθώδη πυρετό
- «Θέλω να τον σκοτώσω»: Η άγνωστη στιχομυθία Μπρους Λι και Τσακ Νόρις και το ρίσκο
- Η ναυπήγηση του Εθνικού Πλοίου επί τάπητος στη συνάντηση Κικίλια – Δένδια
- Στο μάτι της «Τερέζας» οι Κανάριες Νήσοι: Άνεμοι 140 χλμ/ώρα, γιγάντια κύματα, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι



