Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Ciudadanos από την προεδρία του κόμματος και από τη Βουλή

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Ciudadanos από την προεδρία του κόμματος και από τη Βουλή

Η ηγέτης των ισπανών Ciudadanos Άλμπερτ Ριβέρα ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του κόμματος και από βουλευτής μετά τη μεγάλη μείωση των ποσοστών του κεντροδεξιού κόμματος στις χθεσινές εκλογές

Η ηγέτης των ισπανών Ciudadanos Άλμπερτ Ριβέρα ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του κόμματος και από βουλευτής μετά τη μεγάλη μείωση των ποσοστών του κεντροδεξιού κόμματος στις χθεσινές εκλογές.

Σε τηλεοπτικά σχόλιά του μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ciudadanos, ο Ριβέρα δήλωσε φανερά συγκινημένος πως ανέλαβε την ευθύνη για το «κακό αποτέλεσμα» του κόμματος με την ελπίδα ότι το κόμμα θα επιστρέψει στις ρίζες του ως κεντρώου και φιλελεύθερου πολιτικού σχηματισμού.

Οι Ciudadanos κέρδισαν 10 έδρες στις χθεσινές εκλογές, λιγότερες από το ένα πέμπτο των 57 εδρών που είχαν κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές του Απριλίου.

Εντούτοις οι Ciudadanos, όπως και τα περιφερειακά κόμματα, περιλαμβάνονται σε διάφορες εν δυνάμει λύσεις για την άρση του αδιεξόδου.

Ο Άλμπερτ Ριβέρα, 39 ετών, ήταν μία από τις κύριες προσωπικότητες της ισπανικής πολιτικής ζωής μετά την ηχηρή είσοδο, το 2015, του κόμματος Ciudadanos (Πολίτες), στο εθνικό κοινοβούλιο.

Αδιάλλακτος με τους καταλανούς και τους βάσκους αυτονομιστές και φιλελεύθερος στην οικονομία, είχε τεθεί επικεφαλής των Ciudadanos το 2006 για να αντιταχθεί στην άνοδο του αυτονομισμού στην Καταλονία.

Στη συνέχεια είχε πάρει θέση στην εθνική πολιτική σκακιέρα με τον διακηρυγμένο στόχο μιας «αναγέννησης» της χώρας, που επλήττετο από τη διαφθορά, και τον τερματισμό του δικομματισμού σοσιαλιστών-συντηρητικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024