Μητροπολίτης Δωρόθεος: Η Εκκλησία της Ελλάδος ούτε δέχεται εντολές ούτε απειλείται
Με μια σκληρή δήλωση αντέδρασε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος στις απειλές του Μητροπολίτη Βολοκολάνσκ Ιλλαρίωνα προς την Εκκλησία της Ελλάδας μετά την αναγνώριση από την Ιεραρχία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας
Με μια σκληρή δήλωση αντέδρασε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος στις απειλές του Μητροπολίτη Βολοκολάνσκ Ιλλαρίωνα προς την Εκκλησία της Ελλάδας μετά την αναγνώριση από την Ιεραρχία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάνσκ είνει προϊστάμενος του τμήματος εξωτερικων υποθέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του ενόψει της συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ουκρανικό είχε εξαπολύσει απειλές για αντίποινα εφόσον αναγνωριζόταν η αυτοκεφαλία της ουκρανικής εκκλησίας, όπως έγινε σήμερα κατά πλειοψηφία.
Ερωτηθείς σχετικά, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθερος ήταν λακωνικός και κατηγορηματικός: Η Εκκλησία της Ελλάδος ούτε χειραγωγείται, ούτε δέχεται εντολές, ούτε απειλείται».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Αυτή η ντροπή δεν ανήκει στις γυναίκες»: Η διττή ζωή μιας επιζήσασας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
- Η Σάκκαρη έκανε το χτύπημα της χρονιάς και… τρελάθηκε (vids)
- Οι ΗΠΑ επέλεξαν τον καπιταλισμό των κανονιοφόρων – Ο κόσμος θα γίνει φτωχότερος και λιγότερο ασφαλής
- Η διττή στρατηγική των ΗΠΑ πίσω από τις απευθείας συνομιλίες τους με τον υπουργό του Μαδούρο πριν την απαγωγή
- Οι συμπεριφορές μας που δεν πρέπει να εκδηλώνουμε στον σκύλο μας
- Η Euroleague αλλάζει format: Περισσότερες ομάδες, δύο όμιλοι και λιγότερες αγωνιστικές




