Chiara Boni: Η σχεδιάστρια που αποδεικνύει ότι η μόδα μπορεί να είναι βιώσιμη και κομψή
Η νέα capsule συλλογή της Chiara Boni, έγινε η πρώτη στο είδος της που έλαβε την Πιστοποίηση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (PEF) για τη χρήση του βιώσιμου υφάσματος Eurojersey.
Τα μοντέλα Πατ και Αν Κλίβελαντ άνοιξαν την επίδειξη μόδας για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 της Ιταλίδας σχεδιάστριας μόδας, Chiara Boni του brand La Petite Robe κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.
Λίγες μέρες νωρίτερα η σχεδιάστρια, απέσπασε μία σημαντική διάκριση.
Η νέα capsule συλλογή της Chiara Boni, η οποία αποτελείται από οκτώ από τα πιο δημοφιλή στυλ της μάρκας σε επανέκδοση, έγινε η πρώτη στο είδος της που έλαβε την Πιστοποίηση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (PEF) για τη χρήση του βιώσιμου υφάσματος Eurojersey.
Αρκετά μεγάλα εμπορικά brand, όπως Gabriela Hearst και Gucci, έκαναν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αυτόν το μήνα με τη δέσμευσή τους να γίνουν εταιρείες με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.
Δείτε ακόμη – Οι καλύτερες street style στιγμές από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης
Η Chiara Boni χρησιμοποιεί Eurojersey από την έναρξη του La Petite Robe πριν από δύο χρόνια – στην πραγματικότητα εκτιμά ότι παρ’ όλο που η συλλογή έχει λάβει την πιστοποίηση, το 85% του συνόλου της γίνεται με την ίδια διαδικασία και τα ίδια υλικά.
Η νέα σειρά με την υπογραφή της Chiara Boni, περιλαμβάνει τρία φορέματα, ένα μακρύ φόρεμα, μία ολόσωμη φόρμα, ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο.
«Η δέσμευση για βιωσιμότητα είναι μια επιλογή που κάναμε – η αναγνώριση για αυτή δεν είναι υποχρεωτική – ήταν κάτι που αισθανόμαστε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιτύχουμε», δήλωσε η Chiara Boni.
Δείτε ακομή – Ινστιτούτο Θετικής Μόδας: Το στυλ αποκτά βιώσιμο χαρακτήρα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεσμοθέτησε το PEF το 2013 με 16 απαιτήσεις βιωσιμότητας, τις οποίες πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις για να πιστοποιηθεί και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός προϊόντος πρέπει να είναι πλήρως ανιχνεύσιμο και μετρήσιμο.
- Εισβολές και ναρκοτρομοκρατία: Πώς η «έκτακτη ανάγκη» έγινε η καραμέλα του Τραμπ για την επέκταση της εξουσίας του
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»


