Brexit: Η κυβέρνηση Τζόνσον απέκρυψε τις συνέπειες άτακτου Brexit για λιμάνια
Το ρεπορτάζ των Financial Times καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση Τζόνσον απέκρυψε την πραγματική φύση των προβλημάτων που θα υπάρξουν και στα βόρεια λιμάνια της Βρετανίας
Την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο, διανύοντας κρίσιμες ώρες ενόψει του Brexit, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται ότι υποβάθμισε τα προβλήματα που θα προκληθούν σε πολλά λιμάνια σε περίπτωση άτακτης εξόδου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την προηγούμενη εβδομάδα το Λονδίνο δημοσίευσε έγγραφα σχετικά με τις επιπτώσεις τυχόν Brexit χωρίς συμφωνία, όπου υποστήριξε ότι τα προβλήματα θα επικεντρώνονται μόνον στα λιμάνια του Κεντ, που υποδέχονται το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών από την ηπειρωτική Ευρώπη.
Αντίθετα, ανέφερε ότι στα υπόλοιπα λιμάνια ο κίνδυνος να σχηματιστούν ουρές φορτηγών θα είναι μικρός.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Financial Times, έγγραφα του υπουργείου Μεταφορών που συντάχθηκαν τον Αύγουστο φανερώνουν πως ο λόγος που θα αποφευχθούν οι ουρές είναι ότι θα απαγορευτεί επί τόπου η είσοδος σε χιλιάδες οχήματα που δεν θα έχουν τις κατάλληλες άδειες ή δεν θα έχουν περάσει απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ουρές 150 χιλιομέτρων
Τα έγγραφα, που χαρακτηρίζονται «επισήμως ευαίσθητα», καταδεικνύουν ότι περίπου τα δύο τρίτα των οχημάτων που θα φτάσουν στο Λίβερπουλ, το Πόρτσμουθ και το Χόλιχεντ δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Άλλο έγγραφο του υπουργείου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρει πως στα λιμάνια πέραν του Ντόβερ, που συνδέει την Αγγλία με την Γαλλία, οι ουρές οχημάτων μπορεί να εκτείνονται για 150 χιλιόμετρα, με την μέση καθυστέρηση για το πέρασμα των τελωνείων να υπολογίζεται στην μιάμιση ημέρα.
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
- Υποψήφιο γκολ της αγωνιστικής αυτό του Ντεσπότοφ κόντρα στη Λουντογκόρετς (vid)
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές



