Μειώσεις φόρων για όλους θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» και στόχο να παρουσιάσει σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα πώς αυτό μετουσιώνεται ήδη σε απτά αποτελέσματα ανεβαίνει την Παρασκευή στην 84η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός
Με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» και στόχο να παρουσιάσει σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα πώς αυτό μετουσιώνεται ήδη σε απτά αποτελέσματα ανεβαίνει την Παρασκευή στην 84η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός.
Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα». Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο Πρωθυπουργός θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια και προς όλες τις κατευθύνσεις το κυβερνητικό σχέδιο που ενέκριναν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου και το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων για όλους, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.
Το σχέδιο «ανάπτυξη για όλους» περιλαμβάνει τολμηρές πρωτοβουλίες αλλά και το ξεμπλοκάρισμα -μετά από χρόνια αδράνειας- σειράς μεγάλων επενδύσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Τρεις μεγάλες επενδύσεις προωθήθηκαν ήδη, λίγες μέρες πριν από τη ΔΕΘ. H εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, την οποία μπλόκαραν επί χρόνια οι ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι η χαρακτηριστικότερη από αυτές και ήδη υπογράφηκαν οι σχετικές ΚΥΑ. Παράλληλα, προχώρησε η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και ξεμπλοκάρονται τα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.
Η ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες δεν θα προκύψει όμως μόνο από τις μεγάλες, εμβληματικές επενδύσεις. Όπως αναμένεται να τονίσει ο Πρωθυπουργός, θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και των πλέον αδύναμων στρωμάτων που ήδη υλοποιείται. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι μεγάλες μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες έγιναν πράξη ένα χρόνο νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Τα μειωμένα εκκαθαριστικά που έφτασαν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πιστοποίησαν τη μετάβαση από την εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων, στην εποχή των αποτελεσμάτων, της συνέπειας και της εμπιστοσύνης.
Επιπλέον, πέρα από τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, τόσο οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στις 120 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, όσο και ο μηχανισμός προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποδεικνύουν ότι πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης είναι να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες από την εφαρμογή της πολιτικής της.
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442