
Ιταλία: Δεκτή έγινε από τον πρόεδρο Ματαρέλα η παραίτηση του πρωθυπουργού Κόντε
Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων για την εξεύρεση μιας λύσης στην τρέχουσα πολιτική κρίση.
Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων για την εξεύρεση μιας λύσης στην τρέχουσα πολιτική κρίση.
Ο Ματαρέλα ζήτησε από τον Κόντε να παραμείνει στη θέση του και να εκτελεί τα καθήκοντά του όσο θα συνεχίζονται οι συζητήσεις αυτές.
Οι συναντήσεις του προέδρου με τους πολιτικούς ηγέτες θα ξεκινήσουν αύριο στις 4:00 το απόγευμα, τοπική ώρα και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο Ματαρέλα θα διαπιστώσει έτσι αν υπάρχει πολιτική βούληση για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Αιχμηρός ο Κοντε στο Κοινοβούλιο
Έντονη ήταν η συζήτηση στο κοινοβούλιο κατά την οποία ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε τις προθέσεις του και έκλεισε τη συζήτηση με την ανακοίνωση ότι θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα.
Η συζήτηση αυτή προκλήθηκε από την ακροδεξιά Λέγκα, τον έναν από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, που είχε υποβάλει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ζητώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Σε μια κίνηση τακτικής, η Λέγκα απέσυρε την πρόταση μομφής σήμερα, όμως ο Κόντε είπε ότι αυτό δεν έχει σημασία.
“Βλέπω ότι ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δεν έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Μην ανησυχείτε. Θα αναλάβω την ευθύνη ενώπιον της χώρας που μας παρακολουθεί”, είπε ο Κόντε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
- Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με πρόστιμα Γιαννακόπουλο και Αταμάν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Αδημοσίευτα σκίτσα του «Γουίνι το Αρκουδάκι» αποκαλύπτουν πώς γεννήθηκε ο ήρωας
- Παρίσι: Συμβολικός ο χαρακτήρας της διεθνούς διάσκεψης για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
- H ωκεάνια κυκλοφορία στον Ατλαντικό «οδεύει προς κατάρρευση» – Απειλή για το κλίμα της Ευρώπης
- Πετράλωνα: Χειροπέδες σε 27χρονο που παρέλαβε ταχυδρομικό δέμα με «βούτυρο» κάνναβης και ροζ κοκαΐνη
- Βαριά τιμωρία στον Ταϊρίκ Τζόουνς για τη χειρονομία στο ΟΑΚΑ (pic)




