Μπόλτον: Οι ΗΠΑ θα στήριζαν με ενθουσιασμό Brexit χωρίς συμφωνία
«Εάν αυτή ήταν η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, θα τη στηρίζαμε με ενθουσιασμό» υπογράμμισε ο αμερικανός αξιωματούχος
Οι ΗΠΑ θα στήριζαν με ενθουσιασμό ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εφόσον αυτό αποφάσιζε να κάνει η βρετανική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού πρόεδρου, Τζον Μπόλτον.
«Εάν αυτή ήταν η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, θα τη στηρίζαμε με ενθουσιασμό» υπογράμμισε ο αμερικανός αξιωματούχος.
«Θα θέλαμε να είμαστε χρήσιμοι στο Brexit» είπε, λίγο νωρίτερα, ο Τζον Μπόλτον που συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βρετανοί αξιωματούχοι του επισήμαναν ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου.
Ο Μπόλτον, επίσης, είπε ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες ανά τομέα, αφήνοντας για αργότερα τη διευθέτηση των δυσκολότερων θεμάτων των εμπορικών τους σχέσεων.
Απώτερος στόχος, όπως τόνισε, είναι μια ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όταν οι προσωπικές φωτογραφίες ενός Ελβετού φωτογράφου από τον μήνα του μέλιτος προκάλεσαν σκάνδαλο
- Μπλε τιμολόγια: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά με σταθερές χρεώσεις στο ρεύμα
- Άρης: Πότε θα είναι διαθέσιμοι οι Αλφαρέλα και Μεντίλ
- Πέθανε η «Σούλα»: Η Χρυσούλα Αλευρίδου και οι οίκοι ανοχής που σημάδεψαν τη Λάρισα
- Σομαλία: «Εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Σομαλιλάνδη» – Αυτό είναι το σχέδιο του Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ κατά Βούλτεψη: Όσες αθλιότητες κι αν διέπραξε κατά του Χρήστου Γιαννούλη, η αλήθεια για τη ΝΔ δεν θα κρυφτεί




