
Μπόλτον: Οι ΗΠΑ θα στήριζαν με ενθουσιασμό Brexit χωρίς συμφωνία
«Εάν αυτή ήταν η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, θα τη στηρίζαμε με ενθουσιασμό» υπογράμμισε ο αμερικανός αξιωματούχος
Οι ΗΠΑ θα στήριζαν με ενθουσιασμό ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εφόσον αυτό αποφάσιζε να κάνει η βρετανική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού πρόεδρου, Τζον Μπόλτον.
«Εάν αυτή ήταν η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, θα τη στηρίζαμε με ενθουσιασμό» υπογράμμισε ο αμερικανός αξιωματούχος.
«Θα θέλαμε να είμαστε χρήσιμοι στο Brexit» είπε, λίγο νωρίτερα, ο Τζον Μπόλτον που συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βρετανοί αξιωματούχοι του επισήμαναν ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου.
Ο Μπόλτον, επίσης, είπε ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες ανά τομέα, αφήνοντας για αργότερα τη διευθέτηση των δυσκολότερων θεμάτων των εμπορικών τους σχέσεων.
Απώτερος στόχος, όπως τόνισε, είναι μια ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έφτασε στην Ουγγαρία η Εθνική (vid)
- Χαλάνδρι: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη 19χρονου που οδηγούσε μεθυσμένος
- Μουρίνιο: «Μέτρια ομάδα η Πορτογαλία χωρίς τον Κριστιάνο»
- Μαρούσι: Ανήλικη περιπλανιόταν μόνη της στον δρόμο – Συνελήφθησαν οι γονείς της
- Ψηφιακοί νομάδες: Το τέλος του ονείρου και η σκληρή επιστροφή στην πόλη
- H φημολογούμενη συμφωνία των Κιμ Καρντάσιαν και Ρέι Τζέι






