Γεραπετρίτης: Έως 30% το δημοσιονομικό όφελος από τη μείωση των μετακλητών
Για μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων της τάξης του 15%-20% στο σύνολο των υπουργείων και δημοσιονομικό όφελος 30% έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.
Για μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων της τάξης του 15%-20% στο σύνολο των υπουργείων και δημοσιονομικό όφελος 30% έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.
Όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 «το κρίσιμο είναι ότι θεσμοθετείται κεντρικό συστημα για τους μετακλητούς. Μέχρι σήμερα υπήρχαν διάσπαρτες αποφάσεις που προσέθεταν αριθμό μετακλητών και τελικά φτάναμε σε σημείο να μην γνωρίζουμε πόσοι είναι οι μετακλητοί».
«Τώρα θα έχουμε έναν ενιαίο αριθμό που είναι ξεκάθαρος για υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς. Θα υπάρχει διαφάνεια στο ζήτημα αυτό γιατί γνωρίζουμε από πριν ποιος είναι αυτός ο αριθμός» συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.
Όσον αφορά την Εθνική Αρχή Διαφάνειας ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «θα λειτουργεί εντελώς αμερόληπτα και δεν θα υπόκειται σε πολιτικό έλεγχο. Θα αποτελείται από τεχνοκράτες υψηλού κύρους και θα συγκεντρώνει εξουσίες πολλαπλών ελεγκτικών μηχανισμών που σήμερα είναι διάσπαρτοι».
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442