Φλωρεντία: Χάος στους σιδηροδρόμους λόγω φωτιάς
Πολύωρες καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε σε μονάδα ελέγχου δικτύου έξω από τη Φλωρεντία.
Μια απίστευτη ταλαιπωρία αναγκάστηκαν να περάσουν σήμερα όσοι θέλησαν να ταξιδέψουν με τους ιταλικούς σιδηροδρόμους, λόγω των πολύ μεγάλων καθυστερήσεων και της ακύρωσης τουλάχιστον 25 δρομολογίων των τραίνων υψηλής ταχύτητας εξαιτίας μιας φωτιάς που έπληξε τις υποδομές γύρω από τη Φλωρεντία.
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε μια μονάδα ελέγχου δικτύου και σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις, πιθανόν οφείλεται σε εμπρησμό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία σιδηροδρομικού δικτύου RFI.
Η αναστάτωση αυτή επηρέασε τις σιδηροδρομικές μεταφορές σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων πόλεων, σε μια εβδομάδα όπου τα συνδικάτα των εργαζομένων στις μεταφορές έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη και την Παρασκευή.
Οι αμαξοστοιχίες γύρω από τη Φλωρεντία ακινητοποιήθηκαν προκειμένου οι αρχές να διενεργήσουν έρευνα. Η υπηρεσία έχει ήδη αποκατασταθεί αλλά με τρεις ώρες καθυστέρηση κατά μέσο όρο και 25 ακυρώσεις δρομολογίων των τραίνων υψηλής ταχύτητας, πρόσθεσε η RFI.
- Ρωσία: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δεκάδες drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα
- Βολιβία: Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνέλαβε τον τέως αριστερό πρόεδρο Αρσε για διαφθορά
- Λίβανος: Νέα πυρά του Ισραήλ εναντίον περιπόλου κυανοκράνων του ΟΗΕ
- Ουκρανία: Ανταλάσσει drones, πυραύλους και συναφείς τεχνολογίες με MiG-29 από την Πολωνία
- Ουκρανία: Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν «σκληρές κουβέντες» με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς
- Eurovision: O ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Ελλάδα να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό τραγουδιού



