Φωτιά στον Κιθαιρώνα: Παραμένει εκτός ελέγχου – Ισχυροί άνεμοι
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο πευκοδάσος όπου ξέσπασε η φωτιά υπάρχουν ακόμα πολλές ενεργές εστίες, μέσα στα καμένα. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Μαίνεται για δεύτερη συνεχή ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο την περιοχή του Κιθαιρώνα Αττικής, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου τεθεί υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο πευκοδάσος όπου ξέσπασε η φωτιά υπάρχουν ακόμα πολλές ενεργές εστίες, μέσα στα καμένα.
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται σε δύσβατο μέρος σε χαράδρα, σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, ενώ βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή.
Τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής έσπευσαν το πρωί της Κυριακής να ενισχύσουν δύο ελικόπτερα, τα οποία ωστόσο δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Οι δυνάμεις που πνέουν στην περιοχή αυτή τη στιγμή είναι 145 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας, της δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας

