Αδειοδοτήθηκε από τη ΡΑΕ ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε την Πέμπτη στην εταιρεία ICGB AD που υλοποιεί το έργο, άδεια για Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ)
Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση του ελληνικού τμήματος του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου που σημαίνει ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΠΑ.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε την Πέμπτη στην εταιρεία ICGB AD που υλοποιεί το έργο, άδεια για Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ).
Η άδεια αφορά στο ελληνικό τμήμα του Διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας (IGB) και η διάρκειά της άδειας είναι 50 έτη.
Με την χορήγηση της άδειας ΑΣΦΑ, η ICGB κατέχει όλες τις απαραίτητες άδειες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας, που αναμένεται να ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα.
Όπως αναφέρει η απόφαση, ο IGB θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ), το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου Τrans Αdriatic Pipeline (TAP) καθώς και το σύστημα μεταφοράς της Βουλγαρίας και θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου της χώρας μας και δημιουργώντας οφέλη τόσο για τους εγχώριους καταναλωτές όσο και για τους καταναλωτές της Βουλγαρίας.
Η εταιρία ICGB με έδρα την Βουλγαρία έχει μετόχους κατά 50% την κρατική βουλγαρική BEH και κατά 50% την ΥΑΦΑ Ποσειδών Α.Ε (IGI POSEIDON). Μέτοχοι της IGI POSEIDON είναι κατά 50% η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και κατά 50% η Ιταλική Edison.
- Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί 24ώρου λόγω έργων – Έως πότε θα ισχύσουν
- Ακτιβιστές και οργανώσεις γυναικών ζητούν να αποσυρθεί το αμαρτωλό Grok του Έλον Μασκ
- ΠΑΣΟΚ: Ανεξέλεγκτη ακρίβεια, ανύπαρκτη κυβέρνηση
- Ιράν – ΗΠΑ: Τέλος στις απευθείας επαφές – Αυξάνεται ο φόβος για αμερικάνικη επίθεση στην Τεχεράνη
- Το επίσημο βιβλίο IQ TEST της MENSA αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- «Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Γκάιγκερ»


