Σεφ «έκλεβε» για χρόνια εκατοντάδες υπαλλήλους του
O ίδιος δήλωσε ότι θα αποπληρώσει τους 515 εν ενεργεία και πρώην υπαλλήλους τους που υποαμείβονταν από το 2011 έως το 2017.
Ο Τζορτζ Καλομπάρις που έγινε παγκοσμίως διάσημος μέσω του τηλεοπτικού σόου «Masterchef» ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει καταβάλει μικρότερους μισθούς κατά 5,62 εκατ. δολάρια σε εκατοντάδες εργαζόμενους στα εστιατόρια του μέσα σε μια εξαετία.
Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι θα αποπληρώσει τους 515 εν ενεργεία και πρώην υπαλλήλους τους που υποαμείβονταν από το 2011 έως το 2017.
«Ζητάμε συγγνώμη από όλα τα μέλη της ομάδας μας που επηρεάστηκαν, πρώην και εν ενεργεία», ανέφερε ο Καλομπάρις σε ανακοίνωση. «Είναι προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπάλληλοί μας νιώθουν πως τους σεβόμαστε, τους ανταμείβουμε και τους στηρίζουμε στα καθήκοντά τους».
Το γεγονός ότι υποαμείβονταν οι εργαζόμενοι αποκαλύφθηκε ύστερα από τετραετή έρευνα του Συνηγόρου Δίκαιης Εργασίας της Αυστραλίας, που εξετάζει καταγγελίες για εργασιακά ζητήματα. Στον Καλομπάρις επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 200.000 δολαρίων Αυστραλίας στο πλαίσιο μιας λεγόμενης «πληρωμής μεταμέλειας».
Το συνδικάτο εργαζομένων στον κλάδο φιλοξενίας της Αυστραλίας, το United Voice, χαρακτήρισε το πρόστιμο πολύ μικρό.
«Εάν κάποιος εσκεμμένα έπαιρνε 1.000 δολάρια από τον λογαριασμό κάποιου άλλου, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστεί για κλοπή», ανέφερε σε ανακοίνωση η γραμματέας του συνδικάτου Τζο-αν Σόφιλντ. «Αλλά όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος εστιάτορας, ένας σελέμπριτι σεφ, μπορείς να πάρεις 7,83 εκατ. δολάρια σε μισθούς από τους εργαζόμενούς σου και να τη γλιτώσεις με μια πληρωμή μεταμέλειας».
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός
- Πράσινο φως από την Επιτροπή Εμπορίου της ΕΕ στη συμφωνία κατάργησης δασμών στα αμερικανικά προϊόντα εισαγωγής
- Μπενίτεθ: « Η ποιότητα της Μπέτις έκανε τη διαφορά – Η τελική γεύση που μένει είναι ικανοποίηση»
- Οι «27» καλούν σε πάγωμα των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή και προστασία αμάχων – Δεν καταδικάζουν ΗΠΑ και Ισραήλ






