Die Welt: Γερμανίδα υπ. Άμυνας για πρόεδρος της Κομισιόν
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προωθείται από τον Ντόναλντ Τουσκ, ως πιθανή διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, αναφέρει η Die Welt
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προωθείται από τον Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ως πιθανή διάδοχος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Η σχετική πληροφορία προωθείται και από ευρωπαϊκές πηγές στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στενή σύμμαχος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, θα γίνει η πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ. Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είναι σήμερα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενδέχεται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτει η Die Welt.
Άλλοι υποψήφιοι που συζητούνται είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ως πιθανός διάδοχος του Τουσκ στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Ο Μάρος Σέφκοβιτς της Σλοβακίας μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, προσθέτει.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Πολωνία: Πρόστιμο στον υπουργό Δικαιοσύνης – Δεν έδωσε προτεραιότητα σε πεζή
- Euroleague: Πότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια για το Final Four του ΟΑΚΑ – Οι τιμές
- Καραμπόλα στον Κηφισό: Ουρές χιλιομέτρων και καθυστερήσεις στους δρόμους της Αττικής
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας βιογραφικής ταινίας του Μάικλ Τζάκσον – Εξωραϊσμός ή απεικόνιση της πραγματικότητας;
- Το πρωτάθλημα θα το πάρει… – Δείτε την πρόβλεψη του supercomputer για την πρωταθλήτρια Αγγλίας
- Τραμπ: Αποθέματα ορυκτών αξίας 12 δισ. δολαρίων για ενίσχυση μεταποίηση των ΗΠΑ





