Die Welt: Γερμανίδα υπ. Άμυνας για πρόεδρος της Κομισιόν
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προωθείται από τον Ντόναλντ Τουσκ, ως πιθανή διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, αναφέρει η Die Welt
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προωθείται από τον Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ως πιθανή διάδοχος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Η σχετική πληροφορία προωθείται και από ευρωπαϊκές πηγές στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στενή σύμμαχος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, θα γίνει η πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ. Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είναι σήμερα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενδέχεται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτει η Die Welt.
Άλλοι υποψήφιοι που συζητούνται είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ως πιθανός διάδοχος του Τουσκ στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Ο Μάρος Σέφκοβιτς της Σλοβακίας μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, προσθέτει.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Ξυλοδαρμός οπαδού της Γαλατάσαραϊ από οπαδούς της Φενέρμπαχτσε! (vid)
- Φοινικούντα: Προθεσμία για την Τετάρτη πήραν οι δυο 22χρονοι
- Αίγυπτος – Ακτή Ελεφαντοστού 3-2: Στην τετράδα του Κόπα Άφρικα ο Σαλάχ και η παρέα του
- Ο Χρήστος Πολίτης στήριζε οικονομικά άπορους ηθοποιούς, όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας
- Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επίθεση στη Συρία με βίντεο
- Το respect του ΛεΜπρόν στην «υπόκλιση» του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι τιμή μου να παίζω κόντρα σε εκείνον»


