ΟΠΕΚ: Εγκρίθηκε η παράταση για 9 μήνες της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να παρατείνουν για εννέα μήνες την συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, μεταδίδουν τα πρακτορεία Bloomberg, Reuters και TASS, επικαλούμενα μέλη αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.
Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών) συμφώνησαν στην Βιέννη να παρατείνουν για εννέα μήνες την συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Bloomberg, Reuters και TASS, επικαλούμενα μέλη αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στην συνεδρίαση.
Λίγη ώρα αργότερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ δήλωσε ότι όλες οι χώρες που συμμετέχουν στην επιτροπή εποπτείας ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να παρατείνουν την συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου για εννέα μήνες, διατηρώντας παράλληλα τις ισχύουσες για την παραγωγή ποσοστώσεις προτείνοντας την ανάλογη απόφαση.
Ο Νόβακ υπογράμμισε ότι το ζήτημα της παράτασης της συμφωνίας για διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών δεν συζητήθηκε, επισημαίνοντας ότι «κοινή άποψη ήταν να ληφθεί υπ’ όψιν η χειμερινή περίοδος και πως ήταν καλύτερα να παραταθεί αμέσως και για τον χειμώνα».
Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters-TASS
- Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κούβα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Θ’)
- Γυρνούν την πλάτη στον Τραμπ για τα στενά του Ορμούζ – Νέες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου
- Είναι αυτή η καλύτερη δίαιτα από τη μέση ηλικία και μετά;
- Βροχερός ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα – Τι θα γίνει στην Αττική
- Οι αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων






