Μπολσονάρου: Η Γερμανία έχει πολλά να διδαχθεί όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος
Η Γερμανία έχει «πολλά να διδαχθεί» από τη Βραζιλία σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, υποστήριξε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, απαντώντας στην κριτική της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου
Η Γερμανία έχει «πολλά να διδαχθεί» από τη Βραζιλία σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, υποστήριξε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, απαντώντας στην κριτική της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.
«Μπορούμε να παραδειγματίσουμε τη Γερμανία και στο περιβάλλον. Η βιομηχανία της συνεχίζει να βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα, κυρίως άνθρακα, η δική μας όχι. Έχουν πολλά να μάθουν από μας» είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.
Ο Μπολσονάρου έκανε τα σχόλια αυτά μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία για τη σύνοδο της G20.
Η Μέρκελ είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι θα ήθελε να συζητήσει για την εκδάσωση στη Βραζιλία με τον Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια της συνόδου. «Θα κάνω το παν εντός των δυνάμεών μου (…) για να εξασφαλίσω ότι αυτό που γίνεται στη Βραζιλία θα πάψει να γίνεται, εάν είναι εφικτό» ανέφερε.
Ο Μπολσονάρου αντέδρασε λέγοντας πως δε θα ενεργήσει όπως οι προκάτοχοί του που πήγαιναν σε διεθνή φόρα «για να δέχονται προειδοποιήσεις από άλλες χώρες».
«Η κατάσταση εδώ είναι ότι υπάρχει σεβασμός για τη Βραζιλία. Δε θα ανεχθούμε να μας συμπεριφέρονται όπως στο παρελθόν» πρόσθεσε.
Η συμμετοχή διαφόρων μορφών άνθρακα στο ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας ανέρχεται στο 32%, ενώ στη Βραζιλία είναι 5,6%.
Έχουν εκφραστεί έντονες ανησυχίες ότι ο Μπολσονάρου, ο οποίος αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, θα εφαρμόσει πολιτικές που θα οδηγήσουν στην καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Γαλλία: Η διασπασμένη αριστερά νικήτρια του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI, ξεπέρασε τα 113 το Brent στο άνοιγμα των αγορών
- Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση έπειτα από το δεύτερο μπλακ άουτ μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε; Απειλούμαστε!
- Vouchers τροφίμων: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς εξαργυρώνονται τα νέα κουπόνια στήριξης
- Μασκ: Θέλει να δώσει λύση στο χάος των αεροδρομίων στις ΗΠΑ


