Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις τουρκικές γεωτρήσεις: Να εγκαταλείψουν τις προκλητικές ενέργειες
«Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να εμπλακεί σε προκλητική ρητορική ή δράση» δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ανησυχία εκφράζουν οι ΗΠΑ για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι θα προβεί σε γεωτρήσεις σε περιοχές που διεκδικεί η Κύπρος.
Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί «όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση» και τονίζει ότι «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να εμπλακεί σε προκλητική ρητορική ή δράση».
Τέλος, το State Department αναφέρει: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ισομερώς και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026


