Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Στην ατζέντα της Συνόδου οι πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία

ΕΕ: Στην ατζέντα της Συνόδου οι πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία

Αξιωματούχος επεσήμανε πως «δεν περιμένω να παρουσιαστούν αύριο (σ.σ. Πέμπτη) τα μέτρα, αλλά είναι σημαντικό να υπάρξει έγκριση του κειμένου με την ίδια ή παρόμοια γλώσσα, καθώς αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση»

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της 20ης και της 21ης Ιουνίου θα συγκαταλέγεται το φλέγον ζήτημα της επιβολής κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, με αφορμή τις γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Κομισιόν, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη των ομολόγων του, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο». Εξέφρασε δε, την ελπίδα ότι τα συμπεράσματα που υιοθέτησε ομόφωνα η Σύνοδος Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, θα εγκριθούν από τους 28 Ευρωπαίους ηγέτες.

Όσον αφορά το αίτημα για την υποβολή προτάσεων περί «κατάλληλων μέτρων» έναντι της Τουρκίας «χωρίς καθυστέρηση», ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε πως «δεν περιμένω να παρουσιαστούν αύριο (σ.σ. Πέμπτη) τα μέτρα, αλλά είναι σημαντικό να υπάρξει έγκριση του κειμένου με την ίδια ή παρόμοια γλώσσα, καθώς αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση».

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής θα βρίσκεται και η πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

«Δεν άνοιξε κάποια πόρτα, αλλά ούτε και έκλεισε» σχολίασε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να αναβάλουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024