Αποστολάκης για τουρκικές προκλήσεις: Αναλαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους
«Η μέριμνα προς τα στελέχη αποτελεί πρώτη προτεραιότητά μας», είπε ο υπουργός Αμυνας σε σπουδαστές της ΑΔΙΣΠΟ στη Θεσσαλονίκη.
Η Ελλάδα σε συντονισμό με την Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτερους διεθνείς δρώντες, αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, επισήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στην ομιλία του προς τους σπουδαστές της 16ης εκπαιδευτικής σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Αποστολάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους, στην ισχυρή αποτρεπτική επιχειρησιακή ικανότητα τους σε διακλαδικό επίπεδο, την κρίσιμη συνδρομή τους σε ευρύ φάσμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της αμυντικής διπλωματίας.
Παράλληλα επανέλαβε ότι η μέριμνα προς τα στελέχη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απαριθμώντας μέτρα τα οποία αποσκοπούν τόσο στη βελτίωση της επαγγελματικής τους κατάρτισης όσο και της καθημερινότητάς τους (π.χ. ψήφιση του Ν. 4609/19, δημιουργία διακλαδικών κλινικών, νέα ΣΟΑ, ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις).
Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προέτρεψε τους σπουδαστές της Σχολής να συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της τήρησης των αξιών και παραδόσεων τους, της κατάθεσης καινοτόμων ιδεών, της ανάληψης πρωτοβουλιών, της ενεργού συμμετοχής στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)

































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442