Η βίλα της χούντας στην Πάρνηθα
Μία μικρή βίλα είχε χτίσει στην Πάρνηθα ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στην εποχή της παντοδυναμίας του, μεταξύ 1967 και 1973.
Μία μικρή βίλα είχε χτίσει στην Πάρνηθα ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στην εποχή της παντοδυναμίας του, μεταξύ 1967 και 1973. Το εξοχικό σπίτι – που παρέμενε κοινό μυστικό – αποκαλύφθηκε μετά την καταστροφική φωτιά του 2007.
Το 400 τ.μ. εξοχικό σπίτι είναι χτισμένο σε δύο επίπεδα και είχε κοστίσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής, 100 εκατομμύρια δραχμές.
Το φρούριο του δικτάτορα διέθετε υπόγεια περάσματα, μη ορατό ελικοδρόμιο και σύστημα ραντάρ με οθόνη ακριβέστατης εμβέλειας.
Η βίλα της Πάρνηθας ήταν απλησίαστη: φρουρείτο από στρατιώτες και η πρόσβαση σε αυτήν ήταν αποκλεισμένη.
Μετά την πτώση της χούντας, το κτίριο λεηλατήθηκε.
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442