ΕΕ για Σουδάν : Ταχεία μεταβίβαση σε πολιτική εξουσία
«Μόνο μια αξιόπιστη πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς μπορεί να ικανοποιήσει τις θεμιτές προσδοκίες των Σουδανών» τονίζει η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι προέτρεψε χθες Πέμπτη τον στρατό του Σουδάν να προχωρήσει στην «ταχεία» μεταβίβαση της εξουσίας σε πολιτική, μεταβατική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τη βούληση που εξέφρασε ο λαός της χώρας τους τελευταίους μήνες «ειρηνικά» και «αποφασιστικά» για αλλαγή.
«Μεταρρυθμίσεις»
«Μόνο μια αξιόπιστη πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς μπορεί να ικανοποιήσει τις θεμιτές προσδοκίες των Σουδανών και να οδηγήσει στις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε η Μογκερίνι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).
«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ταχεία μεταβίβαση (της εξουσίας) σε μια πολιτική μεταβατική κυβέρνηση», πρόσθεσε η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο Νόιερ μίλησε για τον Νόιερ
- Η Αργεντινή κατέθεσε μήνυση για «τρομοκρατία» σε βάρος διαδηλωτών μετά από συγκρούσεις έξω από τη Γερουσία
- Δεν παραιτείται ο Παναγόπουλος – «Ηγούμαι της ΠΑΣΚΕ που είναι αυτόνομη και ακηδεμόνευτη» απαντά στο ΠΑΣΟΚ
- Ο Τζέφρι Επσταϊν ήθελε απεγνωσμένα να γνωρίσει τον Τζο Ρόγκαν – Εκείνος όμως, όχι
- Σάκκαρη – Μούκοβα 1-2: Σταμάτησε στα ημιτελικά (vid)
- Γαλλία: Εκτεταμένες πλημμύρες από την κακοκαιρία Nils – Εκκενώνονται κατοικίες, ενώ οι βροχές συνεχίζονται


