ΕΕ για Σουδάν : Ταχεία μεταβίβαση σε πολιτική εξουσία
«Μόνο μια αξιόπιστη πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς μπορεί να ικανοποιήσει τις θεμιτές προσδοκίες των Σουδανών» τονίζει η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι προέτρεψε χθες Πέμπτη τον στρατό του Σουδάν να προχωρήσει στην «ταχεία» μεταβίβαση της εξουσίας σε πολιτική, μεταβατική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τη βούληση που εξέφρασε ο λαός της χώρας τους τελευταίους μήνες «ειρηνικά» και «αποφασιστικά» για αλλαγή.
«Μεταρρυθμίσεις»
«Μόνο μια αξιόπιστη πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς μπορεί να ικανοποιήσει τις θεμιτές προσδοκίες των Σουδανών και να οδηγήσει στις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε η Μογκερίνι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).
«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ταχεία μεταβίβαση (της εξουσίας) σε μια πολιτική μεταβατική κυβέρνηση», πρόσθεσε η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της.
Πηγή: ΑΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν από Ισραήλ, ΗΠΑ να ερευνήσουν τον βομβαρδισμό εναντίον δημοσιογράφων στον Λίβανο


