Ο Μπολσονάρου θα εξετάσει την εμπλοκή του σε τυχόν επέμβαση στη Βενεζουέλα
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Βενεζουέλα να γίνει νέα Κούβα ή Βόρεια Κορέα», τόνισε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με εκείνη των ΗΠΑ ώστε να ενθαρρύνει τη «διαφωνία» και να οδηγήσει στην αλλαγή της στάσης μέρους τουλάχιστον των στελεχών του στρατού της Βενεζουέλας.
Πιθανό να ξεσπάσει ανταρτοπόλεμος
Ο Μπολσονάρου είπε, επίσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Jovem Pan, ότι εάν υπάρξει στρατιωτική εισβολή στη Βενεζουέλα, θα ζητήσει από το Συμβούλιο Εθνικής Αμυνας και το Κογκρέσο να αποφασίσουν εάν η χώρα του θα πρέπει να προχωρήσει σε ενέργειες και ποιες θα είναι αυτές.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Βενεζουέλα να γίνει νέα Κούβα ή Βόρεια Κορέα», τόνισε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας.
Ο Μπολσονάρου έκρινε ακόμη ότι εάν υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα και ανατραπεί ο πρόεδρος Μαδούρο, είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσει ανταρτοπόλεμος στη χώρα, ανάμεσα στους υποστηρικτές του σοσιαλιστή ηγέτη και όποιον αναλάβει την εξουσία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»




