
ΕΦΕΤ: Κατασχέθηκαν ληγμένα κατεψυγμένα λαχανικά και κρέατα
Σε κατασχέσεις 7.754 κιλών διαφόρων τροφίμων προέβη ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που διενεργεί σε όλη τη χώρα
Σε κατασχέσεις 7.754 κιλών διαφόρων τροφίμων προέβη ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που διενεργεί σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας κατέσχεσε 5.000 κιλά κατεψυγμένων λαχανικών, αρακά, φασολάκια, μπάμιες, σπανάκι, καλαμπόκι και ανάμικτα λαχανικά σε συσκευασίες των 450 γρ. και του ενός κιλού, για τα οποία είχε παρέλθει ο χρόνος διατηρησιμότητάς τους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα συγκεκριμένα προϊόντα βρέθηκαν σε φορτηγό – ψυγείο στο στάδιο της διακίνησης.
Επίσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από επιθεώρηση σε εγκατάσταση τεμαχισμού, παραγωγής κιμά και παρασκευασμάτων κρέατος, με έδρα το Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, κατέσχεσε 2.754 κιλά κατεψυγμένων προϊόντων, τα οποία παρουσίαζαν, κατά περίπτωση, αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, εγκαύματα κατάψυξης και υπέρβαση του χρόνου ανάλωσης τους.
Η κατάσχεση αφορούσε σε:
- Παρασκευάσματα κρέατος (μπιφτέκια, σουτζουκάκια, χοιρινό γύρο και γύρο από κοτόπουλο, πανσέτες).
- Παραπροϊόντα κρέατος (συκώτι).
- Υπολείμματα τεμαχισμού (ξακρίσματα) κρέατος.
Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΤ, ενόψει και της εορτής του Πάσχα, έχει εντείνει τους ελέγχους, καλεί δε τις επιχειρήσεις να αποφύγουν τον όποιο πειρασμό διακίνησης μη ασφαλών ή ληγμένων τροφίμων, καθόσον οι επιβαλλόμενες κυρώσεις θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές.
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο


