Ο Αρης μετρά πλέον 105 χρόνια ζωής και ο Δημήτρης Γουλιέλμος θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα για τον ιστορικό σύλλογο.
Με γραπτή του δήλωση ο μεγαλομέτοχος της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο Άρης αποτελεί ορόσημο για ολόκληρη την Ελλάδα.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γουλιέλμου:
«25 Μάρτιου 1914, μια μέρα που έμελλε να μείνει χαραγμένη βαθιά στη νεότερη Ιστορία της πόλης, της χώρας, του έθνους. Σε μια εποχή βαθιάς αντιπαράθεσης και έντασης, ο ΑΡΗΣ έρχεται να αποτελέσει τον συνεκτικό κρίκο, ενώνοντας ιδέες, αξίες και οράματα. Σε μια πόλη, ελεύθερη πλέον, που αναζητούσε το όραμά της για να χτίσει επάνω σε αυτό, ιδρύεται ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης. Ιδρύεται από ανθρώπους που γνώριζαν και είχαν αξιολογήσει την έννοια της ενότητας και της συμπόρευσης. Την έννοια της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας. Γιατί υπερήφανος και αξιοπρεπής είσαι, λόγω των ιδεών σου και της παιδείας σου. Και ο ΑΡΗΣ δίδαξε παιδεία και ευ αγωνίζεσθαι, σε μια εποχή αντιπαραθετική.
Ο ΑΡΗΣ έγινε το ορόσημο όχι της πόλης, αλλά της χωράς. Πανελλήνιοι τίτλοι, διακρίσεις, αγώνες, αλλά πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και ένα…όνειρο! Όνειρο, πως ο καθένας μας, είναι ικανός και άξιος για τα «μεγαλύτερα», αρκεί να προσπαθήσει. Και πέρασαν τα χρονιά και ήρθε η ώρα όλη η Ευρώπη να (παρα)μιλάει με το κοινωνικό-αθλητικό φαινόμενο του ΑΡΗ. Μια ομάδα, από μια μικρή πόλη, χωρίς τα «μέσα» των υπολοίπων, να βρίσκεται στην Κορυφή και να τυγχάνει του απόλυτου σεβασμού φίλων και αντίπαλων. Στα επόμενα χρονιά, τίτλοι, διακρίσεις, χάρες, λύπες, προδοσίες… Ο ΑΡΗΣ, όμως είναι και σήμερα εδώ! Μακριά και έξω από συμφέροντα, μακριά και έξω από διαπλοκές, πληγωμένος, αλλά διψασμένος. Πληγωμένος, αλλά έτοιμος να ορθωθεί ξανά.
Ο ΑΡΗΣ είμαστε όλοι εμείς. Ο ΑΡΗΣ δεν ανήκει σε κανέναν, πάρα μόνο στο λαό του, σε όλους μας δηλαδή. Όλοι οφείλουμε να δρούμε στις υπηρεσίες αυτής της Τεράστιας Ιδέας και να υποκλινόμαστε στον Αξεπέραστο Λαό του. Μακάρι να υπήρχαν λόγια να εκφράσω πόσο υπερήφανοι είμαστε, ως Αρειανοί που σε υπηρετούμε, γιατί αυτό είμαστε, υπηρέτες του Οράματος που ακούει στο όνομά σου! Χρονιά Πολλά ΑΡΗ μας!»
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Με δύο γκολ του Βινίσιους και ένα του Βαλβέρδε, η Ρεάλ των 10 παικτών από το 77' (αποβολή Βαλβέρδε) νίκησε στο Μπερναμπέου την Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης και παρέμεινε σε τροχιά «τίτλου».
Μπορεί να προηγήθηκε στο 1’, όμως η Ίντερ δεν κατάφερε να κερδίσει την Φιορεντίνα. Η Μίλαν πλησίασε στους έξι βαθμούς. Οι «βιόλα» πήραν μικρή ανάσα (+2 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη)