Βενεζουέλα : Αυστηρή προειδοποίηση ΗΠΑ προς τη Ρωσία για τους κομάντος
Η Ουάσινγκτον «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια», αν η Ρωσία συνεχίσει να «επιδεινώνει τις εντάσεις» στη Βενεζουέλα, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον Σεργκέι Λαβρόφ
O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κάλεσε τη Ρωσία να «σταματήσει την μη εποικοδομητική συμπεριφορά της» υποστηρίζοντας τον Νικολά Μαδούρο και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια» αν η Μόσχα συνεχίσει να «επιδεινώνει τις εντάσεις» στη Βενεζουέλα.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρόμπερτ Παλατίνο είπε ότι ο Πομπέο συνομίλησε σήμερα, Δευτέρα, με ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ για τη Βενεζουέλα.
«Η συνεχιζόμενη παρείσφρηση ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού για την υποστήριξη του παράνομου καθεστώτος του Νικολά Μαδούρο στη Βενεζουέλα κινδυνεύει να παρατείνει τα δεινά του λαού της Βενεζουέλας που υποστηρίζει συντριπτικά τον προσωρινό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό», τον οποίο αναγνωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερες από 50 ακόμη χώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
- Χάρις Αλεξίου: Αν ζούσες συνέχεια με τον έρωτα θα ήσουν ένας παλαβός, πρέπει να πάμε παρακάτω, να αγαπήσουμε και αλλιώς
- Ποιος φοβάται τον Ευάγγελο Βενιζέλο; – Γιατί τον στοχοποιεί το Μαξίμου
- Προφυλακίστηκε ο σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία – Δηλώνει ανακουφισμένος με τη σύλληψή του
- Ο Μαγκουάιρ εξηγεί την κίνηση – ματ του Κάρικ και «δικάζει» τον Αμορίμ
- Χανιά: Ο Ρώσος πρώην δήμαρχος και οι επαφές με τη ρωσόφωνη μαφία – Βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση
- Κομισιόν: Ερώτηση ευρωβουλευτών για το ναυάγιο στη Χίο – Ζητούν απαντήσεις σε τρία κρίσιμα ζητήματα





