Προφυλακίστηκε ο καρδινάλιος που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Δικαστήριο της Μελβούρνης διέταξε να προφυλακιστεί αμέσως ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, μετά την καταδίκη του μέχρι πρότινος τρίτου τη τάξει στην ιεραρχία του Βατικανού για παιδεραστία, με θύματα δυο αγόρια, μέλη εκκλησιαστικής χορωδίας.
Δικαστήριο της Μελβούρνης διέταξε να προφυλακιστεί αμέσως ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, μετά την καταδίκη του μέχρι πρότινος τρίτου τη τάξει στην ιεραρχία του Βατικανού για παιδεραστία, με θύματα δυο αγόρια, μέλη εκκλησιαστικής χορωδίας.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 77χρονου ιεράρχη άσκησαν έφεση, ζητώντας ο Πελ να παραμείνει ελεύθερος ως την εκδίκαση της έφεσής του.
Η ποινή η οποία θα επιβληθεί στον καρδινάλιο μετά την καταδίκη του, τον Δεκέμβριο, θα του απαγγελθεί τη 13η Μαρτίου.
Η καθεμιά από τις πέντε κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ο Πελ επισύρει κάθειρξη δέκα ετών.
Ο δικαστής Πίτερ Κιντ ακύρωσε την αποφυλάκιση του καρδινάλιου υπό όρους για ιατρικούς λόγους και διέταξε να τεθεί υπό κράτηση αμέσως.
Ο πρώην ταμίας και στενός σύμβουλος του πάπα είναι το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωμαιοκαθολικής ιεραρχίας που καταδικάστηκε ποτέ για εγκλήματα σεξουαλικής φύσης με θύματα ανήλικους. Η έκβαση της υπόθεσης προκάλεσε σοκ στην εκκλησία και στους υποστηρικτές του.
- Σουδάν: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο σκάφους στον Νείλο
- Καταγραφή και έλεγχος των γεφυρών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
- Πολυαθλητικός σημαίνει…
- Η AI στα χακί – Το Πεντάγωνο πιέζει για απόρρητα μοντέλα «χωρίς κανόνες»
- Λένα Παπαληγούρα: Όταν αφιέρωσε το πρόσφατο βραβείο της στον πατέρα της Αναστάση Παπαληγούρα
- Καναδάς: Ποια ήταν η 18χρονη δράστρια του μακελειού σε σχολείο





