Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Θρακικό Πέλαγος οι Τούρκοι ψαράδες
Σε «ξέφραγο αμπέλι» έχει μετατραπεί πλέον το Θρακικό Πέλαγος, με τις τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων να είναι καθημερινό φαινόμενο και τους έλληνες αλιείς να σηκώνουν τα χέρια ψηλά
Το ζήτημα δεν είναι καινούργιο, όμως παραμένει επίκαιρο αφού η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε μετά την οδηγία που εξέδωσε το Υπουργείο Δασών & Γεωργίας της Τουρκίας προς τους τούρκους αλιείς, να μην ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.
«Η θάλασσά μας είναι γεμάτη τουρκικά σκάφη, 6 ναυτικά μίλια είναι τα χωρικά ύδατα όλο κι όλο. Τόσα χρόνια έπρεπε να είχαμε έρθει σε συνεννόηση μαζί τους ως κράτος, εμείς ως Ελληνες φταίμε», δηλώνει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Σαρίκας.
Αποτέλεσμα της κατάστασης, η δραματική μείωση των αποθεμάτων για τους έλληνες ψαράδες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν δεχθεί και πυρά μέσα στα σκάφη τους.
«Επειδή δουλεύουν παράνομα, δουλεύουν και με μεγαλύτερη επιτυχία. Το 40% του θαλάσσιου αποθέματος μας το παίρνουν αυτοί», προσθέτει ο Δημήτρης Σαρίκας.
Οι αλιείς της Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει το e-evros, είχαν συνυπογράψει και εξώδικο προς τα αρμόδια υπουργεία ενάντια στις τουρκικές παραβιάσεις, στο οποίο σημείωναν ότι πλέον φοβούνται για την ασφάλειά τους.
«Απάντηση δεν πήραμε ποτέ», τονίζει ο κ. Σαρίκας.
- Το νεοϋορκέζικο ξενοδοχείο The Mark γιορτάζει 100 χρόνια ζωής – «Μια ιστορία αγάπης»
- Έργα τέχνης στο χορτάρι
- Ανεμοστρόβιλος έβγαλε βάρκες στην στεριά στην Αλεξανδρούπολη – Ριπές ανέμου 140 χιλιομέτρων «χτύπησαν» την πόλη
- Λουτσέσκου: «Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά που παίζουμε καλά» – Η απάντησή του για Ζαφείρη και Κωνσταντέλια
- Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα τρακτέρ: Μειώνονται σε αριθμό, «γκριζάρουν» σε ηλικία οι Έλληνες αγρότες
- Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και παλεύουμε για όλους τους στόχους μας»






