Ανασχηματισμός : Ποιες αλλαγές σκέφτεται να κάνει στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει καταρχήν να καλύψει το κενό από τις αποχωρήσεις της Κατερίνας Νοτοποόυλου και του Νάσου Ηλιόπουλου που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προχωρήσει σε «λίφτινγκ» στο κυβερνητικό σχήμα ακόμη και πριν από το σαββατοκύριακο.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει έτσι κι αλλιώς να καλύψει το κενό από τις αποχωρήσεις της Κατερίνας Νοτοποόυλου και του Νάσου Ηλιόπουλου που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι ειλημμένη η απόφαση ότι θα σταματήσει να έχει ο πρωθυπουργός το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Εξωτερικών.
Μένει να δούμε εάν ο ανασχηματισμός θα περιλαμβάνει και κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα και εάν στο νέο υπουργικό συμβούλιο θα εισέλθουν πρόσωπα από την Κεντροαριστερά σε μία ακόμη προσπάθεια από τον πρωθυπουργό να διεμβολίσει το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αλλά.
Πάντως αυτό το σενάριο φαίνεται πως κερδίζει έδαφος με δεδομένο ότι οι πιθανότητες να στηθούν εθνικές εκλογές το Μάιο αυξάνονται μέρα με τη μέρα.
Στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν αποκλείεται να υπάρχουν εκπλήξεις με πρόσωπα που δεν είχαν ακουστεί όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ είναι πιθανό να υπάρξει αναβάθμιση ορισμένων υπουργών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηματικό παραμένει αν ο πρωθυπουργός θα «αποκαταστήσει» κάποιους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στον επικείμενο ανασχηματισμό, όπως ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκος Φίλης.
Ενα όνομα που έχει ακουστεί είναι αυτό του Σωτήρη Βαλντέν για το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών υποθέσεων με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να αναβαθμίζεται στη θέση του υπουργού.
Ο Σωτήρης Βαλντέν, προέρχεται από το παλαιό ΚΚΕ Εσωτερικού, που στηρίζει την ιδέα της σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ και Ανανεωτικής Αριστεράς και έχει αρθρογραφήσει για την εξωτερική πολιτική και τα Βαλκάνια στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, ακούγονται τα γνωστά ονόματα όπως των Νίκου Μπίστη και Γιάννη Ραγκούση για έναν υπουργικό θώκο καθώς και άλλων από την Κεντροαριστερά.
Θεωρείται απίθανο να υπάρξουν αλλαγές στα οικονομικά υπουργεία. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πραγματικές εφεδρείες, ενώ το μόνο πρόσωπο που παίζει στην Κεντροαριστερά είναι η πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη.
Όσον αφορά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, υπάρχει το σενάριο να το αναλάβει ο Κώστας Ζουράρις.
- Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Τα… χρειάστηκε αλλά έκανε το «διπλό» η «Βασίλισσα»
- Οι ελίτ αδικίες των Γερμανών ρέφερι κατά του Ολυμπιακού
- FWD Greece: Ρεκόρ επενδύσεων και νέα δυναμική το 2025 για τις ελληνικές startups
- Το «ξεγύμνωμα» του Γιαμπλόνσκι μέσω Ισπανίας (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]
- Μπολόνια – Γιουβέντους 0-1: Δύσκολη νίκη για τη «Μεγάλη Κυρία»
- Γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
- Η Wall Street αισιόδοξη για το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/youcef-boukhatem-r5KZ_UAvUe8-unsplash-315x220.jpg)












































![Γιατί η εξυπηρέτηση είναι στρατηγική επένδυση [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blake-wisz-GFrBMipOd_E-unsplash-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442