Συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας
Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς, ανέφερε ότι ο κ. Γκουτέρες επιβεβαίωσε ότι «η προσφορά των καλών του υπηρεσιών και προς τα δύο μέρη παραμένει διαθέσιμη για σοβαρές διαπραγματεύσεις, ώστε να βοηθηθεί η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας»
Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε αργά τη Δευτέρα (τοπική ώρα, τα ξημερώματα της Τρίτης ώρα Ελλάδας) συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα και συζήτησαν τις εξελίξεις στη χώρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του ΓΓ του ΟΗΕ. Ο κ. Γκουτέρες είχε επιστρέψει λίγο νωρίτερα από την Αιθιοπία.
Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς, ανέφερε ότι ο κ. Γκουτέρες επιβεβαίωσε ότι «η προσφορά των καλών του υπηρεσιών και προς τα δύο μέρη παραμένει διαθέσιμη για σοβαρές διαπραγματεύσεις, ώστε να βοηθηθεί η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».
Σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Αρεάσα ευχαρίστησε τον κ. Γκουτέρες ο οποίος τον δέχθηκε «παρά το πολυάσχολο χρονοδιάγραμμά του» και τόνισε ότι «η συνεργασία» με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ γίνεται «βαθύτερη».
«Η πολυμερής συνεργασία πρέπει να ενισχυθεί για την υπεράσπιση των αρχών του (Καταστατικού) Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών: της ειρήνης, της ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.
- Νίκος Μουτσινάς: «Τέσσερα χρόνια έψαχνα τρόπους να δημιουργήσω μονογονεϊκή οικογένεια»
- Ινδονησία: Πάνω από 1.000 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις – 218 αγνοούμενοι
- LIVE: Ολυμπιακός Β’ – Athens Kallithea
- ΗΠΑ: Σφοδρές πλημμύρες πλήττουν την πολιτεία της Ουάσινγκτον – Διασώσεις με βάρκες και ελικόπτερα
- MadWalk 2025 by Three Cents: Έρχεται αποκλειστικά στο MEGA απόψε στις 23.00
- Η AI θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που εκτελούνται οι δημιουργικές εργασίες – Πόσο κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι;


