Άσυλο στην Ελλάδα ζήτησε Τούρκος δημοσιογράφος που διώκει ο Ερντογάν
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της εφημερίδας Yeni Yassam, ο οποίος παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές στην περιοχή των Φερών μετά τα Θεοφάνεια
Άλλος ένας Τούρκος πολίτης ζήτησε σήμερα άσυλο από τις ελληνικές Αρχές καθώς διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της εφημερίδας Yeni Yassam, ο οποίος παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές στην περιοχή των Φερών μετά τα Θεοφάνεια.
Για την περίπτωσή του ενδιαφέρθηκε άμεσα η Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων, που ήρθε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να βοηθήσει τον Τούρκο δημοσιογράφο στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την είσοδο του στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας, όπου και υπέβαλλε αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό κρατήθηκε μυστικό όλο αυτό το χρονικό διάστημα, λόγω της δίωξής του από το καθεστώς Ερντογάν. Την υπόθεση ανέλαβε δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης -το όνομα του οποίου επίσης δεν ανακοινώνεται- ο οποίος κατάφερε να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Αφού υποβλήθηκε η αίτηση χορήγησης ασύλου, ο Τούρκος δημοσιογράφος έμεινε ελεύθερος και έφυγε από τον Έβρο.
- Χαλάνδρι: «Λες και είμαστε αγροτικές φυλακές» – Νέες καταγγελίες για την καθηγήτρια που έσβηνε απουσίες σε μαθητές
- Άρης: Εκτός και με τον Βόλο ο Γαλανόπουλος
- Κρήτη: Τι λένε οι συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με εντολή του Ρώσου πρώην δήμαρχου
- Κατασκοπεία: Όσα αποκάλυψε στη μαραθώνια απολογία του ο σμήναρχος – Στο μικροσκόπιο δύο απόστρατοι αξιωματικοί
- Αντζελίνα Τζολί: «Δεν με ελκύει η ιδέα μιας τέλειας ζωής χωρίς πληγές»
- Εκτός σχολείου η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χαλανδρίου που έβαζε μαθητές να σκάβουν για να «σβήσουν» απουσίες
