Γαλλία: Για ακόμα ένα Σάββατο στους δρόμους τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων» συγκεντρώθηκαν σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα για δέκατο συναπτό σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν
Διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων» συγκεντρώθηκαν σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα για δέκατο συναπτό σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν ήδη να συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία των Απομάχων κοντά στην Εθνοσυνέλευση και στον Πύργο του Άιφελ και αναμένεται να αυξηθούν στη διάρκεια της ημέρας.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου με αφορμή τις αυξήσεις στον φόρο των καυσίμων, ένα μέτρο το οποίο στη συνέχεια αποσύρθηκε, αλλά με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκαν σε ευρύτερη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης.
Στις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου σημειώθηκαν μερικά από τα πιο βίαια επεισόδια που έχει βιώσει το Παρίσι εδώ και δεκαετίες με τους διαδηλωτές να πυρπολούν αυτοκίνητα και να καταστρέφουν καταστήματα και επιχειρήσεις.
Αυτόν τον μήνα οι διαδηλώσεις ήταν πιο ειρηνικές παρότι οι εικόνες ενός γάλλου πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας να χτυπά και να κλωτσά αστυνομικούς στη διάρκεια διαδήλωσης αυτό τον μήνα στην πρωτεύουσα προκάλεσε σοκ στη χώρα.
Ο πρόεδρος Μακρόν έχει ξεκινήσει εθνικό διάλογο με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και της λαϊκής δυσαρκέσκειας αλλά και την αποκατάσταση της δημοτικότητάς του.
- Ποιος θα αντικαταστήσει τον Ερντογάν στην ηγεσία του AKP;
- Τσέλσι – Λιντς 2-2: Ισοπαλία σοκ για τους «μπλε» (2-2) – Μία ακόμη ήττα για την Τότεναμ (1-2)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]
- Super League 2: Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ
- Ο Νετανιάχου ταξιδεύει στις ΗΠΑ και η Τεχεράνη προειδοποιεί τον Τραμπ: «Μην τον αφήσεις να τα διαλύσει όλα»
- ΠΑΣΟΚ: Διχασμός στους «πράσινους» συνδικαλιστές για τα μάτια του Παναγόπουλου



