Οι Μιλγουόκι Μπακς υπό τις οδηγίες του Μάικ Μπούντενχολζερ, είναι σε εκπληκτική φόρμα στο πρώτο αυτό κομμάτι της σεζόν. Έχουν ρεκόρ 19-9, που είναι το δεύτερο καλύτερο μαζί με αυτό των Νάγκετς σε όλο το ΝΒΑ. Σίγουρα η επιδραστικότητα του νέου προπονητή των Ελαφιών στον τρόπο που αγωνίζονται είναι μεγάλη, μιας και η επίθεση τους είναι η 3η καλύτερη στη Λίγκα και η άμυνα τους η 4ηκαλύτερη.

Σε όλα αυτά τα καλά που συμβαίνουν στο Μιλγουόκι φέτος, έχει πολύ μεγάλο μερίδιο και ο σταρ της ομάδας, ο βασικός πυλώνας της, ο Γιάννης Αντυετοκούνμπο. Πολλά λέγονται για το αν αξίζει να πάρει το βραβείο του MVP σεζόν. Μπορεί να συμβεί, μπορεί και όχι. Αλλά εκτός από αυτό, τα κατορθώματα του Γιάννη μπορούν να του δώσουν το… εισιτήριο σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ παικτών που αποτελείται από θρύλους του αθλήματος.

Ο Greek Freak, έχει και φέτος πολυεπίπεδη προσφορά στο παρκέ με τα νούμερα του να μιλούν από μόνα τους.  Σκοράρει 26.6 πόντους ανά ματς, κατεβάζει 13.2 ριμπάουντ και μοιράζει 6.1 ασίστ. Παράλληλα έχει συμμετοχή και στο αμυντικό κομμάτι με 1.3 κλεψίματα και 1.3 κοψίματα ανά ματς. Αν αυτοί οι μέσοι όροι του διατηρηθούν μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε ο Γιάννης θα μπει σε ένα θρυλικό «παρεάκι» που αποτελείται από ονόματα που έχουν αφήσει ανεξίτηλη την υπογραφή τους στην Ιστορία του ΝΒΑ.

Πρόκειται για τους παίκτες που έχουν περισσότερους από 26 πόντους, περισσότερα από 10 ριμπάουντ και πάνω από 5 ασίστ σαν μέσο όρο σεζόν. Αυτό έχει συμβεί μόλις 10 φορές από ιδρύσεως του ΝΒΑ και το έχουν καταφέρει οι Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Όσκαρ Ρόμπερτσον, Λάρι Μπερντ και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Να το κάνουμε ακόμα καλύτερο; Αν καταφέρει ο Αντετοκούνμπο να διατηρήσει τους μέσους όρους του σε 26+ πόντους, 13+ ριμπάουντ και 6+ ασίστ θα είναι ο μοναδικός παίκτης που θα τα έχει καταφέρει.