Υπόθεση Κατσίφα: Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Ομάδας και τις υπογραφές του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και Knut Fleckenstein, εισηγητή για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, κατατέθηκε τροπολογία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ζητάει την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Αλβανικές αρχές
Με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Ομάδας και τις υπογραφές του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και Knut Fleckenstein, εισηγητή για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, κατατέθηκε τροπολογία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ζητάει την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Αλβανικές αρχές.
Η τροπολογία, η οποία υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και ενσωματώθηκε στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις Ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας, αναφέρεται στις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και σημειώνει πως «αναμένει από τις αλβανικές αρχές να διερευνήσουν και να διευκρινίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής».
Αναλυτικά το κείμενο της τροπολογίας αναφέρει:
«20α. […] σημειώνει την ένταση που υπήρξε μετά από επεισόδιο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας με διπλή ιθαγένεια (αλβανική και ελληνική), ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας (RENEA) κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στους Βουλιαράτες, στις 28 Οκτωβρίου 2018· ζητεί αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και αναμένει από τις αλβανικές αρχές να διερευνήσουν και να διευκρινίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής».
- Σεισμός στο Μεξικό: Τουλάχιστον 2 νεκροί – Καταστράφηκαν πολλά σπίτια
- Ειρηνικός: Ο Πέτρο δείχνει πού μπορεί να βρίσκονται επιζήσαντες από τα πλήγματα των ΗΠΑ
- Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαμντάνι κατήργησε εκτελεστικά διατάγματα του προκατόχου του
- Γάζα: Πολύ ανήσυχος ο Γκουτέρες για την απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει την πρόσβαση σε δεκάδες ΜΚΟ
- Χιονοστιβάδες στην Ιταλία στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κανόνες τέλος. Ζήτω το κέρδος!


