Νεκρός θεωρούνταν για τους συγγενείς του ένας μεσήλικας από το Καζακστάν, όταν ο Aigali Supygaliev, δύο μήνες μετά την ταφή του επιστρέφει στους συγγενείς του και όλοι μένουν άναυδοι.

Ανατριχιαστική είναι η ιστορία του Aigali Supygaliev,  που ξεπερνάει κάθε όριο φαντασίας. Ο 63χρονος, είχε φύγει από το σπίτι του μια μέρα του Ιουνίου αναζητώντας δουλειά σε κάποιο διπλανό χωρίο και απουσίαζε για δύο ολόκληρους μήνες χωρίς να δώσει κανένα σημάδι ζωής.

Ο Aigali Supygaliev αφού πιστοποιήθηκε μακαρίτης μετά από τεστ DNA σε ανθρώπινα οστά που αποδείχτηκαν “με 99,2% βεβαιότητα” ότι ήταν δικά του, εκδόθηκε επίσημο πιστοποιητικό θανάτου από τις τοπικές αρχές του Καζακστάν και τον περασμένο Σεπτέμβριο , τα οστά “θάφτηκαν” στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του χωριού Tomarly, τη γενέτειρά του, βόρεια της Κασπίας Θάλασσας.

Μόλις τελείωσε η δουλειά, δύο μήνες αργότερα επέστρεψε πεζός στο Tomarly, σοκάροντας τους πάντες στο χωριό που νόμιζαν ότι έβλεπαν φάντασμα.

Συγκεκριμένα ο αδελφός του υποτιθέμενου θανόντα, ο Esengali Supygaliev, δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Azh.kz: «Οργανώσαμε μία παραδοσιακή τελετή, στη μνήμη του, αλλά που να ξέραμε…». «Η κόρη μου έπεσε κάτω σαν να έπαθε καρδιακή προσβολή», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αδελφός του.