
Εκλογές ΗΠΑ : Ενισχυμένη η ελληνική παρουσία στο Κογκρέσο
Και οι τέσσερις ελληνοαμερικανοί βουλευτές, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατάφεραν να επανεκλεγούν
Δύο επιπλέον μέλη στο Κογκρέσο μετρά η ελληνοαμερικανική κοινότητα μετά από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.
Και οι τέσσερις ελληνοαμερικανοί βουλευτές, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατάφεραν να επανεκλεγούν. Πρόκειται για τους:
- Κώστα Μπιλιράκη (Ρεπουμπλικάνος από τη Φλόριδα με ποσοστό 58%)
- Τσάρλι Κριστ (Δημοκρατικός της Φλόριδας με 58%)
- Τζον Σαρμπάνη (Δημοκρατικός του Μέριλαντ με 67%)
- Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική της Νεβάδα με 67%).
Όπως έγραφαν τα ΜΜΕ του Νιου Χαμσάιρ, πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες, στην 1η περιφέρεια θα γραφόταν ιστορία ούτως ή άλλως, εκλέγοντας είτε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υποψήφιο, ή τον πρώτο αφροαμερικανό. Νικητής τελικά ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική Ελληνοαμερικανός συνιδιοκτήτης εστιατορίου, Κρις Πάππας με 53,55%.
Επίσης, επικράτησε με 56% στην 6η Περιφέρεια της Φλόριδας ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος με ελληνικές ρίζες Μάικλ Βαλτζ (Michael Waltz). Αντίθετα, απέτυχε να εισέλθει στη Γερουσία η ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου – Βούκμιρ (Leah Vukmir) στην πολιτεία Ουισκόνσιν, λαμβάνοντας 44,5%..
Μόλις 14% έλαβε ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος βουλευτής Αντώνης Πάππας στην περιφέρεια του Κουίνς, απέναντι στο νέο αστέρι της αριστεράς του Δημοκρατικού Κόμματος Αλεσάντρια Οκάζιο – Κορτέζ.
Επανεξελέγη ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, παρά τα 38 εκατομμύρια για αρνητική προεκλογική καμπάνια που έριξε ο δισεκατομμυριούχος ρεπουμπλικάνος Ρόμπερτ Χάγκιν, ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ επανεξελέγη με 53,5%, ενώ ηττήθηκε στο Στάτεν Άιλαντ – Μπρούκλιν ο υποστηριζόμενος από ομογενείς ρεπουμπλικάνος βουλευτής Νταν Ντόνοβαν.
Σε τοπικό επίπεδο, η πολιτειακή γερουσία της Νέας Υόρκης θα έχει πλέον τρεις Ελληνοαμερικανούς, ενώ μεγάλη πλειοψηφία έχουν κατακτήσει οι Δημοκρατικοί. Μετά το Μιχάλη Γιάνναρη, εξελέγησαν στην πολιτειακή Γερουσία o Άντριου Γουνάρδης στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν, κι ο Τζέιμς Σκουφής στην 39η περιφέρεια.
Επανεξελέγησαν ακόμη, η δημοκρατική Αραβέλα Σιμωτά στην Αστόρια κι η ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη στο Μπρούκλιν.
- Ουκρανία: Οι σύμμαχοι δεν πρέπει να ενδώσουν στον ρωσικό εκβιασμό – Η Μόσχα απειλεί με επιθέσεις
- Η Φινλανδία αναζητά τρόπους να αντιμετωπίσει την εισβολή ξένων drone
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 36-30: Έκανε το 2-1 και χρειάζεται μια ακόμα νίκη για το πρωτάθλημα
- Νέα Αριστερά: «Ξεκαθάρισμα» και σαφές μήνυμα Σακελλαρίδη – «Όποιοι βουλευτές φύγουν, να το πράξουν άμεσα»
- Πέντε τρόποι να θωρακίσετε τη δουλειά σας απ’ την επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Μετανάστευση: Αναζητώντας άλλη στέγη – Οι καλύτερες χώρες για μετεγκατάσταση – Οι πρωτιές της Ευρώπης

