Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ΝΔ: Πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα με τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

ΝΔ: Πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα με τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

«Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες τακτικές κρίσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα επιβάλλοντας έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία με εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της»

Για πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα κάνει λόγο αναφορικά με τα όσα έγιναν με τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει ανενόχλητος σε μία ακόμη πρεσβεία ενώ αστυνομικοί δέχονται για μια ακόμη φορά επίθεση από κακοποιούς».

«Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες τακτικές κρίσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα επιβάλλοντας έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία με εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της», τονίζει ο κ. Χαρακόπουλος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Χαρακόπουλου:

«Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες τακτικές κρίσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα επιβάλλοντας έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία με εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της. Είναι ο λόγος που οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα αλληλοκαταγγέλλονται, προφανώς για το ποια θα έχει το πάνω χέρι στην αστυνομία.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει ανενόχλητος σε μία ακόμη πρεσβεία ενώ αστυνομικοί δέχονται για μια ακόμη φορά επίθεση από κακοποιούς που καταγγέλλεται ότι αποφυλακίσθηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Παρά τους λεονταρισμούς και τις απειλές της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα για παραίτηση, η προϊστάμενή της υπουργός κ. Γεροβασίλη και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. υλοποίησαν την τελευταία πράξη των έκτακτων κρίσεων που εν κρυπτώ είχαν δρομολογήσει.

Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες τακτικές κρίσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε ένα πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα επιβάλλοντας έκτακτες κρίσεις με εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας. Πρόκειται για άθλια μεθόδευση, που η ΕΛ.ΑΣ. είχε να ζήσει από το μακρινό 1994 όταν η αντίστοιχη προσπάθεια είχε κριθεί αντισυνταγματική.

Ας σημειωθεί, παρεμπιπτόντως, ότι την ώρα των έκτακτων κρίσεων, αστυνομικοί δέχονταν επίθεση από κακοποιούς που για μια ακόμη φορά καταγγέλλεται ότι ήταν αποφυλακισθέντες με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ οι ασύρματοι τους δεν λειτουργούσαν. Προφανώς, άλλες είναι οι προτεραιότητες του υπουργικού διδύμου».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο