ΠΓΔΜ: Στη φυλακή οδεύει ο Νικολά Γκρούεφσκι
Ο Γκρούεφσκι έλαβε σήμερα έγγραφο παραπομπής από το Ποινικό Δικαστήριο των Σκοπίων, που του ζητά να παρουσιαστεί στη φυλακή μέχρι τις 8 Νοεμβρίου για να εκτίσει την ποινή του
Προθεσμία 13 ημερών δίνουν οι δικαστικές αρχές στον πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, προκειμένου να προσέλθει στη φυλακή.
Ο Γκρούεφσκι οφείλει να προσέλθει ως τις 8 Νοεμβρίου στις φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών για την υπόθεση αγοράς πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το δημόσιο της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, ο Γκρούεφσκι έλαβε σήμερα έγγραφο παραπομπής από το Ποινικό Δικαστήριο των Σκοπίων, που του ζητά να παρουσιαστεί στη φυλακή μέχρι τις 8 Νοεμβρίου για να εκτίσει την ποινή του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γκρούεφσκι είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση δύο ετών για την συγκεκριμένη υπόθεση, μία ποινή που διατηρήθηκε και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο Σκοπίων.
Το δικαστήριο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ένας κούριερ παρέδωσε προσωπικά την παραπομπή στον Γκρούεφσκι την ώρα που βρισκόταν στο δικαστήριο για μία άλλη δίκη. Νωρίτερα, είχε αποπειραθεί να τον εντοπίσει στο σπίτι του, γεγονός που δεν κατέστη δυνατό.
Στις 5 Οκτωβρίου, το Εφετείο επιβεβαίωσε την διετή ποινή φυλάκισης του Γκρούεφσκι στην υπόθεση με την κωδική ονομασία «Τανκ», στην οποία κρίθηκε ένοχος ότι ζήτησε από την τότε υπουργό Εσωτερικών, Γκορντάνα Τζανκουλόσκα, την παράνομη και μυστική αγορά μίας Μερσεντές αξίας 600.000 ευρώ την οποία σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για προσωπικούς λόγους.
Νομικοί κύκλοι στα Σκόπια αναφέρουν ότι η όλη υπόθεση σχετικά με το εάν ο Νίκολα Γκρούεφσκι οδηγηθεί στις φυλακές ή όχι δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει μέχρι και την τελική ημερομηνία που αναγράφεται στο ένταλμα, δηλαδή την 8η Νοεμβρίου.
- Γουόρντ: «Δεν ήταν θέμα χρημάτων – αυτό ήταν το καλύτερο για μένα στον Ολυμπιακό» (vid)
- Χειροπέδες σε τρεις 15χρονους για ληστεία σε βάρος γυναίκας – Την έριξαν στο έδαφος για να της πάρουν την τσάντα
- Ολυμπιακός – Όφη: Για το το Betsson Super Cup ζωντανά στο MEGA
- Ινφαντίνο: «Έτσι θα αλλάξει το οφσάιντ, πιο δίκαιο το ποδόσφαιρο με το VAR, να περιοριστούν οι διακοπές στα ματς»
- Συνεργάτης του Έλληνα kickboxer για την άγρια επίθεση στη Σερβία: «Μπήκαν 100 άτομα στο ρινγκ και μας βαρούσαν ανελέητα»
- ΑΑΔΕ: Προσωρινό λουκέτο σε δεκάδες ψηφιακές υπηρεσίες – Ποιες εφαρμογές βγαίνουν εκτός λειτουργίας

