Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Τρώνε ξύλο» οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

«Τρώνε ξύλο» οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Στα βιβλία συμβάντων έχουν καταγραφεί επισήμως εκατοντάδες περιστατικά με ξυλοδαρμούς γιατρών και νοσηλευτών

Πυκνώνουν τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων, από συνοδούς και ασθενείς, ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί επίσημα στα βιβλία συμβάντων εκατοντάδες περιστατικά με ξυλοδαρμούς γιατρών και νοσηλευτών.

Στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 00:00 στα ΤΕΠ ένας άνδρας από ομάδα συνοδών ασθενών αλλοδαπής καταγωγής γρονθοκόπησε άγρια νοσηλευτή.

Στο Πολύγυρο Χαλκιδικής μία νοσηλεύτρια γρονθοκοπήθηκε στα Εξωτερικά Ιατρεία, αποχωρώντας με σπασμένη οδοντοστοιχία, ενώ η διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής δέχθηκε επίθεση από περιφερόμενο άτομο στο νοσοκομείο.

«Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα αφού συνοδοί και ασθενείς έχουν τραβήξει μέχρι πιστόλια και μαχαίρια. Πότε επιτέλους θα πάρουν μέτρα προστασίας των λιγοστών εναπομεινάντων εργαζόμενων που πληρώνουν την επιθετικότητα, τη παραβατικότητα των επισκεπτών και ασθενών αλλά και την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης», λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία εξηγεί εξάλλου ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές των ΤΕΠ δεν ευθύνονται για τις πολύωρες καθυστερήσεις εξυπηρέτησης των ασθενών. «Ο ένας ιατρός δεν είναι ταχυδακτυλουργός να εξετάζει εκατοντάδες ασθενείς ταυτόχρονα, ούτε μάγος να επισκευάζει τους αξονικούς τομογράφους ή να τους εμφανίζει για να μην κινδυνεύουν τα έκτακτα περιστατικά καθυστερώντας ώρες τη διάγνωση που πολλές φορές αποβαίνει μοιραία για την ζωή τους», σημειώνει με νόημα.

Σε πολλά Νοσοκομεία (Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης κ.α.) τη διαλογή των περιστατικών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών την κάνουν διοικητικοί υπάλληλοι αντί για γιατρό. Επίσης στον «Άγιο Δημήτριο» Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος, λείπουν γιατροί και νοσηλευτές και το νοσοκομείο εφημερεύει μαζί με το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» που είναι μακριά από το κέντρο της πόλης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι ασθενείς να εμφανίζονται ως έκτακτα περιστατικά και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024