Δούρου: Είμαι έτοιμη να συμβάλλω στο έργο της Δικαιοσύνης
Μετά την κλήση από την Εισαγγελία ως ύποπτη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα
«Είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δήλωση της, με αφορμή την κλήση της από την Εισαγγελία για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα η δήλωση της κ. Δούρου έχει ως εξής:
«Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης».
H Εισαγγελία κάλεσε τη Δούρου ως ύποπτη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα.
Συγκεκριμένα, περισσότεροι από δέκα ύποπτοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα για μια σειρά από αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Οι ύποπτοι καλούνται με παραγγελία της εποπτεύουσα εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής για ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων:
Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, σωματικές βλάβες και παραβίαση κανόνων οικοδομικής.
Στους υπόπτους περιλαμβάνεται η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέου και Ελευσίνας.
- Ιράν: Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης έπληξαν το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
- LIVE: Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας
- The Expla-in Project: Γιατί οι φωτογραφίες της εκτέλεσης των 200 της Καισαριανής είναι μοναδικό ντοκουμέντο
- Ρογκαβόπουλος: «Σκληράδα, συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση τα κλειδιά για το ντέρμπι» (vid)
- Τι θα έκανε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ για τον πόλεμο με το Ιράν;
- Στεγαστικό αδιέξοδο: Όταν το κόστος διαβίωσης καταβροχθίζει τον μισό μισθό







