
Τουρκία: Ζητά αποζημίωση για την κράτηση του ο Γερμανός δημοσιογράφος
Ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να του δοθεί αποζημίωση για την κράτησή του στην Τουρκία
Ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος αντιμετωπίζει δίκη στην Τουρκία κατηγορούμενος για τρομοκρατία, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη με αίτημα να του δοθεί αποζημίωση για την κράτησή του στη χώρα αυτή.
Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει και την τουρκική και την γερμανική υπηκοότητα, είχε συλληφθεί στην Τουρκία τον περσινό Φεβρουάριο και είχε αφεθεί ελεύθερος περίπου έναν χρόνο μετά. Τώρα προσφεύγει αξιώνοντας αποζημίωση 1 εκατομμυρίου τουρκικών λιρών (περίπου 152.000 δολάρια) για την κράτησή του στην Τουρκία, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter αργά χθες το βράδυ της γερμανικής πτέρυγας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.
Η δίκη του με την κατηγορία της τρομοκρατίας, της προπαγάνδας και της στάσης έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, προσθέτει στην ανάρτησή της η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικαλούμενη τον δικηγόρο του Γιουτζέλ, Βεϊσέλ Οκ.
- Αποκάλυψη in: Εισαγγελική έρευνα για τα βίντεο σοκ με τις αιματηρές επιθέσεις στις φυλακές Κορυδαλλού – Το άγνωστο παρασκήνιο
- Υποκλοπές: Αμήχανος και εκτεθειμένος – η προβληματική εμφάνιση Δεμίρη στη Βουλή
- Συνταγή: Σπιτική μελόπιτα
- Ξεπερνούν κάθε προσδοκία οι δημοπρασίες του οίκου Christie’s: Τα έργα που έσπασαν το φράγμα των 100 εκατ.
- Φωτιά στη Δραπετσώνα: Παραδόθηκε στις φλόγες διαμέρισμα – Επεκτείνεται η πυρκαγιά στην πολυκατοικία
- Μέθοδος RIR: Όλα όσα αξίζει να ξέρεις




