Χωρίς κάποιο ντέρμπι ξεκινάει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για τη σεζόν 2018-2019.
Στην κλήρωση της Πέμπτης (9/8) που πραγματοποιήθηκε οι τρεις διεκδικητές του τίτλου (Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) ξεκινούν με εντός έδρας αναμετρήσεις.
Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο Φάληρο τον Λεβαδειακό, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί στην Τούμπα με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στην Ξάνθη όπου και θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, ενώ στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία ο Άρης θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τη Λαμία.
Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Λιόν με 4-2, Λουτσέσκου και Γιακουμάκης στάθηκαν στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα της Ρουμανίας και τόνισαν ότι δικέφαλος αγωνίστηκε για αυτούς.
Παρά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Λιόν με 4-2 και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ρόμα με 1-1, η Ελλάδα παραμένει στην 11η θέση της βαθμολογίας της UEFA.