Πορτογαλία: Άνευ προηγουμένου κινητοποίηση για την αποτροπή πυρκαγιών
Εν όψει του κύματος καύσωνα, που αναμένεται να πλήξει την Πορτογαλία, η χώρα κινητοποίησε άνευ προηγουμένου ενισχύσεις προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών
Η Πορτογαλία κινητοποίησε άνευ προηγουμένου ενισχύσεις ενόψει του κύματος καύσωνα, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα την Τετάρτη, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες στοίχισαν πέρυσι τη ζωή σε 112 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.
«Φέτος, θα κινητοποιήσουμε τον μεγαλύτερο αριθμό δυνάμεων που έχει ποτέ αναπτυχθεί: 10.700 άνδρες και γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα», μεταξύ αυτών «εθελοντές πυροσβέστες, αστυνομικοί ή ακόμα και στρατιώτες» δήλωσε ο Εντουάρντο Καμπρίτα σε πορτογαλικά ΜΜΕ.
«Διπλασιάσαμε τη δομή της μόνιμης ομάδας επέμβασης» από «τους 500 στους 1.050 άνδρες και γυναίκες», που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από «56 εναέρια μέσα», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Από την Τετάρτη, και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, η Πορτογαλία θα έρθει αντιμέτωπη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που ενδέχεται να ανέλθουν στους 45 βαθμούς Κελσίου ανά περιοχή, σύμφωνα τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Θάλασσας και Ατμόσφαιρας της Πορτογαλίας (IPMA).
Ενώπιον αυτών των μετεωρολογικών προβλέψεων, «ενισχύουμε τις επιχειρήσεις ελέγχου ιδίως στις πιο ευάλωτες ζώνες», αναπτύσσοντας ήδη «μέσα επέμβασης», διευκρίνισε η Πατρίσια Γκασπάρ, η εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας.
- Κρήτη: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Η νέα πληροφορία που αλλάζει την πορεία των ερευνών
- Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (17/1): Δράση με Ελλάδα-Τουρκία στο πόλο και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Μάντσεστερ
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα



