Σε αγώνα δρόμου για πώληση των «κόκκινων» δανείων τους έχουν επιδοθεί οι τράπεζες προκειμένου να πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί από τον SSM για την απομοίωση των ληξιπρόθεσμων δανείων που βαραίνουν τα χαρτοφυλάκια τους.
Ο SSM φαίνεται πως ενημέρωσε τις τράπεζες ότι θα πρέπει να κινηθούν με στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κάτω από το 20% μέχρι το 2021. Έτσι, οι τράπεζες μέσα στο τρέχον έτος επιταχύνουν τις πωλήσεις κόκκινων δανείων.
Οι αυστηρές συστάσεις από τον SSM για το μείγμα στρατηγικής που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ελληνικές τράπεζες και το οποίο δεν συνδυάζει μεγάλο ποσοστό διαγραφών καθώς και το ενδεχόμενο μιας πιο φιλόδοξης αναθεώρησης των στόχων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, κάνει τις διοικήσεις να ανεβάζουν ταχύτητα.
Υπενθυμίζεται πως ο στόχος για τον Δεκέμβριο του 2019 είναι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) να έχουν μειωθεί στο 35,2% των συνολικών ανοιγμάτων των τραπεζών, την ώρα που το 2017 ήταν στο 50,6% (64,6 από 101,8 δισ. ευρώ).
Οι τράπεζες θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων, όσο το επιτρέπει η κερδοφορία τους, ευελπιστώντας σε μείωση των NPEs ακόμη και κάτω των 60 δισ. ευρώ στα τέλη του 2019.
Άλλωστε και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2017-2018 αναφέρει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις τράπεζες και σημειώνει ότι το 2017 μειώθηκαν κατά 10% στα 94,4 δισ. ευρώ κυρίως λόγω διαγραφών (6,5 δισ.) και λιγότερο λόγω πωλήσεων (3,6 δισ.).
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας