Σοβαρότης… μηδέν
Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους βιομηχάνους επειδή στηρίζουν ένα δικό του δημιούργημα, τις περικοπές των συντάξεων
Έκκληση να επιδείξουν όλοι σοβαρότητα στην μεταμνημονιακή εποχή, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τελευταία του συνέντευξη.
«Εγώ θέλω, τώρα που είμαστε στα πόδια μας, να σοβαρευτούμε όλοι. Και η κυβέρνησή μου και η αντιπολίτευση και οι κοινωνικοί φορείς, να πάρουν την βαθιά ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ Channel Καβάλας.
Έχει απόλυτο δίκιο ο υπουργός και θα ήταν ευχής έργο (επειδή δεν έχει δυνατότητα επιρροής στην αντιπολίτευση) να ξεκινήσει ασκήσεις… σοβαρότητας στους συναδέλφους του στην κυβέρνηση.
Γιατί δεν είχε καμία σχέση με την σοβαρότητα η φιέστα της… γραβάτας που οργάνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο και από την οποία απείχε φρονίμως ποιών ο υπουργός Οικονομικών.
Ούτε βέβαια αποτελεί δείγμα σοβαρότητας η επίθεση του πρωθυπουργού στον ΣΕΒ. Τον κατηγόρησε ότι «έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο εν προκειμένω για την περικοπή των συντάξεων».
Δηλαδή ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους βιομηχάνους ότι στηρίζουν ένα «αντικοινωνικό» και «αντιαναπτυξιακό» μέτρο το οποίο ο ίδιος έφερε στην Βουλή (εις διπλούν ως σχέδιο νόμου και ως δημοσιονομική υποχρέωση στο Μεσοπρόθεσμο) και υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θα μπορούσε να βρει «χίλιους» λόγους να κατηγορήσει τους βιομηχάνους για να αναδείξει τα αριστερά του… αντανακλαστικά και επέλεξε να τους ψέξει επειδή στηρίζουν ένα δικό του δημιούργημα .
Και επειδή πράγματι ο κ. Τσακαλώτος διαφέρει από τους «συντρόφους» του θα ήταν σκόπιμο ως αρμόδιος υπουργός να δηλώσει ευθέως τι προτίθεται να πράξει με τις συντάξεις.
Υ.Γ: Θα ήταν μάταιο να προσπαθήσει ο υπουργός Οικονομικών να απαιτήσει σοβαρότητα από το «συνονθύλευμα» των ΑΝΕΛ και τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο. Χαμένος θα πήγαινε ο κόπος του. Ας κάνει υπομονή και ας χαράξει μαζί τους την πολιτική της επόμενης… ημέρας
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς απάντηση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας τα κυβερνητικά μέτρα για τη βιομηχανία
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
- Αυτοί που ρυπαίνουν περισσότερο είναι οι κερδισμένοι του πολέμου στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442