Πιο ενεργητικό ρόλο του ΝΑΤΟ στο θέμα δύο στρατιωτικών ζήτησε ο Τσίπρας
Να αναλάβει πιο ενεργητικό ρόλο το ΝΑΤΟ στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον γγ Γ.Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια
Το ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, καθώς και της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ζητώντας να αναλάβει το ΝΑΤΟ πιο ενεργητικό ρόλο.
Η συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών.
Η συνάντησή του Αλέξη Τσίπρα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και διήρκεσε περίπου 20 λεπτά.
Να παρέμβει το ΝΑΤΟ για τους δύο στρατιωτικούς
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, ζήτησε να αναλάβει πιο ενεργητικό ρόλο το ΝΑΤΟ στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας, με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας, καθώς πρόκειται για δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και αφορά κράτηση χωρίς καμιά κατηγορία τους τελευταίους 3,5 μήνες.
Ο γγ του ΝΑΤΟ είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.
Επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο, ζητώντας επίσης στη βάση του άρθρου 1 της Συμμαχίας το ΝΑΤΟ να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.
Για την ένταξη της ΠΓΔΜ
Για τη συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο κ. Τσίπρας επισήμανε στον Γ.Στόλτενμπεργκ ότι με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε είναι σαφές το πλαίσιο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, προκειμένου να γίνει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ, από την πλευρά του, δήλωσε τη συμφωνία του ΝΑΤΟ με αυτό το πλαίσιο.
Τη συμφωνία με αυτό το πλαίσιο την εξέφρασε και στη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αυτό σημαίνει απόλυτη διασφάλιση των ελληνικών θέσεων για το ζήτημα και πως υπάρχει μια συμφωνία χωρίς «παραθυράκια», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες


