Ροχανί: Δεν θέλουμε νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή
Η Τεχεράνη δεν επιθυμεί «νέες εντάσεις» στην Μέση Ανατολή, δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς να αναφερθεί στις ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία
Η Τεχεράνη δεν επιθυμεί «νέες εντάσεις» στην Μέση Ανατολή, δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς να αναφερθεί στις ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία.
«Το Ιράν πάντα επιδιώκει να μειώσει τις εντάσεις στην περιοχή, προσπαθώντας να ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα» τόνισε ο Ροχανί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιρανικής προεδρίας.
Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος καταδίκασε τις επιθέσεις των ιρανικών δυνάμεων ενάντια σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις και κάλεσε το Ιράν να συμβάλει στην αποκλιμάκωση στην περιοχή.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως τα αεροπορικά πλήγματα ενάντια σε ιρανικούς στόχους στη Συρία ήταν «ανάλογα» επειδή η Ισλαμική Δημοκρατία «πέρασε την κόκκινη γραμμή», εκτοξεύοντας παράλληλα απειλές προς όσους επιτεθούν στο Ισραήλ.
«Θα βομβαρδίσουμε στο εκατονταπλάσιο όσους μας επιτεθούν» είπε.
Διαβάστε επίσης: «Βράζει» η Μέση Ανατολή: Πρόβες πολέμου Ισραήλ – Ιράν
- Ιταλία: Φύλακας στο εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων πέθανε από το κρύο
- Economist: Η Γαλλία παρέλυσε… και φταίνε όλοι
- Νίκολιτς: «Κάναμε πολλά λάθη, ούτε ένας παίκτης δεν είχε την απόδοση που θα έπρεπε»
- Αγρότες: Δύο συναντήσεις Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των μπλόκων – Διαβουλεύσεις για τα διαδικαστικά
- Η διαιτησία του Σάγκι επιβεβαίωσε ότι ο Λανουά πρέπει να φύγει – Oι ξένοι ρέφερι αλλοιώνουν τη βαθμολογία
- «Οι 20άρες δεν μου λένε τίποτα» – Η on air αντίδραση της Ναταλίας Γερμανού σε μια ατάκα του πατέρα της από το 1995




