Ολλανδία: Έκλεισε για λίγο το αεροδρόμιο Σίπολ λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης
Οι αρχές έκλεισαν τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο αεροδρόμιο και διέκοψαν τα δρομολόγια των τρένων προς το Σίπολ για να εγγυηθούν την ασφάλεια των ταξιδιωτών, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο
Το αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ, στην Ολλανδία, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ευρώπη, έκλεισε για λίγο νωρίτερα σήμερα λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, η οποία έπληξε όλες τις λειτουργίες του.
Οι αρχές έκλεισαν τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο αεροδρόμιο και διέκοψαν τα δρομολόγια των τρένων προς το Σίπολ γύρω στις 06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα «για να εγγυηθούν την ασφάλεια των ταξιδιωτών», ανακοίνωσε το αεροδρόμιο, καθώς ήταν αδύνατο να γίνουν οι έλεγχοι για την επιβίβαση των επιβατών και οι κύριες αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου είχαν γεμίσει με κόσμο που περίμενε να επιβιβαστεί.
Οι οδικές αρτηρίες ξανάνοιξαν γύρω στις 07:30 ώρα Ελλάδος, μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, αλλά η διακοπή αυτή αναμένεται να έχει «σοβαρές συνέπειες στα αεροπορικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ημέρας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Τζέικο Μπάρτελς.
Η διακοπή αυτή αναμένεται επίσης να επηρεάσει τις πτήσεις προς το Άμστερνταμ και από εκεί προς άλλα αεροδρόμια, καθώς το Σίπολ μπορούσε να χειριστεί μόνον δέκα αφίξεις την ώρα σήμερα το πρωί από τη στιγμή που δόθηκε προτεραιότητα στον μεγάλο αριθμό των πτήσεων που ανέμεναν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με τον Μπάρτελς.
Το Σίπολ είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη σε αριθμό ταξιδιωτών, μετά το Χίθροου του Λονδίνου και το Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία
- Παλαιό Φάληρο: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Μπορώ να ζήσω χωρίς να είμαι Αρχιεπίσκοπος
- Learning Resources: Όταν τα παιχνίδια νικούν τους δασμούς Τραμπ
- ΕΕ: Επιπλέον 5 εκατ. δαπάνες για μεταφορά στελεχών
- Alpha Bank: Πώς σκιαγραφεί το τοπίο στις αγορές και τις οικονομίες
